ШАРОВИЋ: ВЛАДАЈУЋЕ СТРАНКЕ ПРИПРЕМАЈУ ВЕЛИКУ ИЗБОРНУ КРАЂУ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ВЛАДАЈУЋЕ СТРАНКЕ ПРИПРЕМАЈУ ВЕЛИКУ ИЗБОРНУ КРАЂУ


Предсједник СДС Мирко Шаровић каже да СДС има сазнања да владајуће странке у Републици Српској припремају велику изборну крађу злоупотребом гласања путем поште.
 
Шаровић је позвао тужилаштва и све надлежне институције да испитају очигледне случајеве крађе и злоупотребе личних података грађана од стране појединаца, политичких странка и институција.
 
„Примјећено је да се идентитети грађана који живе у земљама Европске уније злоупотребљавају на начин да се помоћу крађе њихових личних података, пријављују за гласање из Србије. У једној већој локалној заједници у РС евидентирано је да је украдено 120 идентитета“, казао је Шаровић, додајући да су примјећени случајеви лажног пријављивања за гласање на лажној адреси у Новом Саду.
 
Он сматра да је неопходно провјерити активности Представништва РС у Београду и њихово учешће у овим радњама.
 
„По нама, оно се бави пословима којима се не би смјело бавити и сматрамо да је директно у функцији једне политичке опције. Својим активностима Представништво покушава да прибави корист за странке које су тренутно на власти у Српској“, рекао је Шаровић.

Он је поручио да ће СДС у наредним данима почети директно упирати прстом у оне који крађом идентитета и фотокопијама личних карата злоупотребљавају изборни процес.

 
Он је казао да енормни број пријава за гласање путем поште,  који је у односу на претходне изборе повећан са 50.000 на 125.000, буди оправдане разлоге за сумњу да неко спрема велике изборне преваре.
 
Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС-а, позвао је грађане који живе у иностранству да на станици Централне изборне комисије БиХ провјере да ли је дошло до крађе идентитeта.
 
Радо Савић, предсједник Извршног одбора СДС, је рекао да се садашњим начином гласања путем поште доводи у питање регуларност самих избора.
 
Он је упозорио да постоје индиције за злоупотребу гласова путем поште и из Хрватске.

СДС