Сезона из снова за ШК „Свети Георгије“ :: Semberija INFO ::

 

Сезона из снова за ШК „Свети Георгије“


Током 2024. године чланови ШК „Свети Георгије“ учествовали су на свим појединачним такмичењима у Републици Српској и Босни и Херцеговини и том приликом забиљежили импресивне резултате. На кадетском првенству Републике Српске (Дворови, 21-23. април) Мирко Шајин (М-18) и Давид Перић (М-10) освојили су титуле шампиона док су Дарко Јовановић (М-16) и Ана Недаковић (Ж-12) изборили вицешампионске титуле. Мирко Шајин и Давид Перић су идентичан успјех постигли и на кадетском првенству Босне и Херцеговине (Сарајево, 23-26. мај) окитивши се титулама првака БиХ док су бронзане медаље освојили Дарко Јовановић и Теона Дукић (Ж-18). 


 
-На првенству Републике Српске у убрзаном и брзопотезном шаху (Требиње, шести и седми јули) ШК „Свети Георгије“ наступио је са шест такмичара и освојио седам медаља. Апсолутни шампион у својој категорији постао је Давид Перић који је поред првих мјеста на првенствима РС и БиХ освојио и прво мјесто у убрзаном (М-10) и брзопотезном шаху (М 08-10). Софија Станић је постала шампион РС у убрзаном шаху у групи Ж-12 а освојила је и бронзану медаљу у брзопотезном шаху Ж 12-14. Вицешампиони Републике Српске у убрзаном шаху постали су Павле Секулић (М-12) и Дарко Лазаревић (М-18) који је и у брзопотезном шаху освојио друго мјесто у групи М 18-20. Поносни смо на нашу школу шаха која је по оствареним резултатима најуспјешнија у Бијељини и међу најбољима у цијелој БиХ“, стоји у саопштењу ШК „Свети Георгије“ из Бијељине.


 
Поред успјеха у кадетском шаху сениорска екипа овог клуба је освајањем другог мјеста у Другој лиги успјела да се пласира у Прву шаховску лигу Републике Српске. И ту управа и такмичари ШК „Свети Георгије“ не мисле стати. План је да наступе у Омладинској лиги РС, Првој лиги за жене РС те у Купу РС чиме би остварили наступ у свим форматима шаховских такмичења у Републици Српској (у појединачној и екипној конкуренцији) што је до сада успјевало само малом броју клубова.