Након 11 година титула опет у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Након 11 година титула опет у Бијељини


Рукометашице из Бијељине одиграле су одличну сезону у Првој лиги Републике Српске крунишући је шампионском титулом. Бијељинке су у 16 утакмица уписале само два пораза, оба у јесењем дијелу првенства и сасвим заслужено завршиле сезону на челној позицији прволигашког каравана.
 
Неизвјесну трку за шампионски наслов водиле су са прошлосезонским прваком, екипом Борца из Бањалуке гдје се првак није знао до посљедњег кола првенства.

-Први пут титулу првака Републике Српске освојили смо у сезони 2012/13. и био је то велики успјех за наш колектив. Од тада смо сваке сезоне били у врху Прве лиге РС и тако смо почели и ову – без јасних шампионских амбиција. Међутим, јесењи дио првенства смо играли добро и завршили смо на другом мјесту на табели са само два пораза и два бода иза Борца. Тада смо почели размишљати да је ово можда наша сезона. Слиједио је наставак сезоне, прво коло прољетног дијела сезоне у Рогатици гдје сам рекао себи да ако побједимо на том тешком гостовању, бићемо прваци. Побиједили смо, али нисам дозволио да се дјевојке занесу и опусте, ишли смо утакмицу по утакмицу, побједу по побједу, и тако у прољетном дијелу остварили све побједе и у једном фотофинишу дошли до друге титуле првака Републике Српске у клупској историји“, изјавио је за портал „Семберија инфо“ Миомир Трифковић, тренер ЖРК „Радник“.

 

ВАЊА – НАЈКОРИСНИЈА РУКОМЕТАШИЦА СЕЗОНЕ

Према приказаној игри током ове сезоне Вања Пејић је једна он најзаслужнијих такмичарки што је титула првака РС стигла у Бијељину. Рукомет је почела тренирати 2014. године у ЖРК ,,Радник’’ у којем је прошла све омладинске селекције. Први наступ за сениорску екипу забиљежила је са 13 година а у протеклој, шампионској сезони била је најбољи стријелац екипе. Поред ангажмана у клубу Вања је забиљежила наступе за кадетску репрезентацију Републике Српске, а одрадила је неколико контролних тренинга за кадетску репрезентацију БиХ.


 

Посебна драж ове титуле огледа се у чињеници да су је освојиле дјевојке из Бијељине које су прошле комплетну школу рукомета у ЖРК „Радник“. Пласманом у Премијер лигу БиХ имаће прилику да наставе своје спортско стасавање у једном новом и изазовнијем окружењу.

-Слављеничка еуфорија нас пролази. Већ смо у процесу анализирања и прављења планова за наступ у највишем рангу такмичења за рукометашице у БиХ. Не желимо да играмо епизодну улогу у Премијер лиги. Имамо довољно стручног знања и кадра а имамо и квалитетне такмичарке које би уз адекватна појачања могле да буду јако конкурентна екипа у бх. елити. Наравно, највећи проблем је новац и ми, у том погледу тренутно и правимо највећи број наших анализа: колико кошта једна сезона у Премијер лиги БиХ, колико нас је спремна подржати локална заједница, потенцијални спонзори, итд., а све како би направили једну лијепу спортску причу у нашем граду“, нагласио је за ,,Семберија инфо'' Трифковић.


 
Семберија инфо