Туристичка организација Бијељине - Директор Раденко Тешић: Бијељина је богата природним ресурсима :: Semberija INFO ::

 

Туристичка организација Бијељине - Директор Раденко Тешић: Бијељина је богата природним ресурсима


Gрад Бијељина има људске и природне ресурсе и то је богатство које треба користити максимално, како бисмо, заиста, били препознатљиви на туристичким мапама изван граница наше земље. Ово је мишљење новоименованог директора Туристичке организације Бијељина Раденка Тешића.

Због тога се и прихватио ове дужности. Вјерује да се увијек може више и боље, вјерује у рад и дисциплину и вјерује да се могу обезбиједити услови за бољу будућност свих грађана. Рођен је у Тузли 1983. године, а у Бијељини живи од своје десете године, односно, од 1993. године.

- Кад ме питају одакле сам, кажем да сам из Бијељине, јер тако и доживљавам град гдје сам завршио средњу техничку школу, а факултет физичке културе сам завршио на факултету у Палама, те мастер студије. Приправнички стаж завршио сам у Градској управи, радио сам као сарадник у настави за борилачке спортове и пливање, а затим и као самостални стручни сарадник за сајамска и комерцијална питања у АД „Град“, каже Тешић и истиче да се нове радне обавезе прихватио са задовољством, јер је увјерен да се у Туристичкој организацији Бијељине може много урадити на афирмацији свих потенцијала којима располаже ово подручје.

- Бијељина је град који може много више понудити, само се морамо тимским и активним радом потрудити да све то представимо широј јавности. Морамо отворити границе за представљање праве слике о овом подручју, а не за одлазак становништва, посебно не младих људи. Вјерујем да то можемо. Убијеђен сам да туристичке потенцијале можемо искористити на начин да наши грађани имају корист од тога, али и жељу да остају и формирају породице на овом подручју у које и туристи радо долазе. Да у то не вјерујем, не бих овдје живио и формирао породицу. Супруга, која на Економском факултету у Бијељини предаје финансијску математику и ја, са седмогодишњом кћерком живимо овдје. Овај град доживљавамо као свој и упркос могућностима које нам се пружају, желимо да живимо овдје. Сву енергију ћу заложити да наши млади остају овдје и формирају породице. Активирао сам се и политички, јер сматрам да правилним вођењем политике у једном граду, односно држави, можемо много позитивног урадити у циљу стварања квалитетних услова да се пристојно живи од свог рада“, каже Тешић и наглашава да је његов политички и радни мото љубав према својој земљи коју увијек презентује у било којој ситуацији и друштву гдје се налази.

- Бијељина је град који има туристичке ресурсе које требамо паметно користити. Не смијемо занемарити и чињеницу да наш град важи и за град спорта. Знамо сви да су спортисти и културни радници најбољи промотери земље у којој живе. Управо то ћемо, кад се епидемиолошка ситуација врати у оквире да смо сви сигурни, представити све шта имамо, а имамо много тога чиме треба да се поносимо. Вирус је и даље камен спотицања, а због немогућности физичког доласка у наш град, све љепоте које имамо можемо представљати на друштвеним мрежама. Нећемо се „успавати“ ни крити у раду под плаштом да је вирус међу нама. Напротив, радићемо на представљању онако како то раде и у другим земљама, а кад се стекну услови, онда крећемо свим снагама и ресурсима у буђење жеље код људи изван граница наше земље, да своје слободно вријеме проводе у нашем граду. Тренутно то можемо „виртуелним шетњама“, јер због немогућности физичког доласка у наш град, све љепоте које имамо, представљаћемо на друштвеним мрежама“, наглашава Тешић.
                             
Семберија инфо