НЕНАД ЋУРИЋ, БОРАЦ КОЈИ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ :: Semberija INFO ::

 

НЕНАД ЋУРИЋ, БОРАЦ КОЈИ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ


Ненад Ћурић из Доњег Броца прави је примјер да човјек може да буде прави борац и да преброди недаће које живот зна да донесе.

Када су биле катастрофалне поплаве у Семберији,  Ненад је изгубио 54 овце и остао без импровизованог крова над главом. Иако се од дјетињства бори са дистрофијом, што му отежава свакодневни живот,  Ненад је борац од малих ногу, а такав је био и када је имао велику штету од поплава које су нанијеле највећу штету управо у селима ка Рачи гдје је и његово село.

У том тешком периоду највећу помоћ и подршку добио је, како каже Ћурић, од градоначелника Бијељине Миће Мићића који му је од сопствених средстава купио осам оваца и овна.

“То градоначелнику Мићи Мићићу никад нећу заборавити. Ја помоћ нисам тражио, сам је понудио новац или овце. Ја сам рекао новац не могу узети, а за овце бих био неизмјерно захвалан”, каже Ћурић за портал “Семберија инфо”. Сада захваљујући том малом почетном стаду, има стадо од 80-так оваца и јагњади. Успио је купити од продаје јагњади и коња, неколико свиња...Направио је кућу, а у помоћ су притекли добри људи и пријатељи.
И овај пут градоначелник Мићић је помогао при куповини цријепа за кућу у којој  Ненад живи са оцем. Изразио је жељу да га посјети градоначелник како би му показао садашње стадо и своје скромно имање.

Подршка Фондације “Дарко Даре - Бошко Вуковић”

Представници ове хуманитарне организације посјетили су Ћурића и уручили му васкршњи пакет, на чему се Ненад захвалио и честитао свима који славе наступајући Васкрс.

Семберија инфо (З.Кусмук)