Младен Савић, начелник Одјељења за пољопривреду Града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Младен Савић, начелник Одјељења за пољопривреду Града Бијељина


1. Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
Успјех је релативна ствар. Људи се труде да у много чему  успију и то је у људској нарави. За мене је успјех то што сам формирао породицу и што смо сви на окупу. Постоје и други успјеси у мом животу, али они су за мене мање битни.
 
2. Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
Гледајући да потичем из професорске породице одувјек сам желио да будем професор. Жеља ми се остварила. По завршетку Економског факултета у Београду, а касније и постдипломских студија, радио сам као професор Монетарне економије и банкарства у Економској школи у Новом Саду. И данас - дан сам, једним дијелом, остао у области образовања и драго ми је због тога. Посао начелника пољопривреде је веома изазован и као такав велика је школа у мом животу.
 
3. Која књига, филм или  представа су на Вас оставили утисак посљедних година?
Књига која ми се веома свиђа је „Чујете Срби чувајте се себе“ (Рудолф Арчибалд Рајс). По мом мишљењу, иако је ова књига давно написана прије скоро једног вијека, она као да је писана јуче и читајући је схватам да никако не можемо да научимо неке ствари и да грешке исправимо.
Кад је ријеч о филму највећи утисак на мене оставља филм Форест Гумп са глумцем Том Ханксом.
 
4. Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
Искрено мало слободног времена имам, али кад се нађе, обично волим да возим бицикл по селима Семберије.
 
5. Шта би, по Вашем мишљењу, требало унапредити у Бије-     љини?
По мом мишљењу, постоје ствари које би требало унаприједити у Бијељини. Сматрам да је неопходно да се по измјештању аутобуске станице затворе улице око зграде општине и да се као такве поплочају и користе као шеталиште, затим да се направи купалиште на ријеци Дрини, са пропратним садржајем, већа промоција туристичких манифестација, уређење једног дијела градског парка за рекреативни спорт, као и довођење топле воде из Бање ,,Дворови’’ која би могла да се користи за гријање.
 
6. Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
Семберија, а са њом и Бијељина су просперитетни крајеви Републике Српске. У протеклом периоду Бијељина се веома брзо развијала, као и данас - дан. Највеће богаство Семберије су људи који радо долазе и остају на овим просторима. Историјски подухват, а то је изградња аутопута према Београду, још више и снажније ће учинити нашу Семберију проспреритетнијом. Сматрам  да је моја будућност у Бијељини.

Семберске новине - Семберија ИНФО