Радомир Марјановић, начелник Одјељења за борачко - инвалидску заштиту Града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Радомир Марјановић, начелник Одјељења за борачко - инвалидску заштиту Града Бијељина


Шта сматрате својим највећим успјехом?
Свакако једну здраву породицу, са двоје одрасле и успјешне дјеце, а што се тиче пословног успјеха тешко могу да издвојим један сегмент, јер сам у досадашњој каријери, која траје више од 30 година, обављао доста значајних и одговорних послова.

Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?

Као гимназијалац сам размишљао да студирам медицину, јер је то један заиста хумани позив, али реални живот ме одвео у другом правцу. Завршио сам економију, а, признаћете, то се прилично разликује.

Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?

Књига „На Дрини ћуприја“.  Читао сам је као ученик гимназије,али и недавно поново и изазива другачији доживљај и размишљање у односу на школске дане. Филм који сам гледао недавно „Краљ Петар I“ .

Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујте слободно вријеме?

Раније спорт, сада све мање, аматерски планинарење - шетње планинарским стазама на локацијама у Републици Српској и Србији, на викендици одржавање воћњака и винограда, а са оцем пчеларски послови.

Шта би, по вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?

Доста је урађено задњих година, тако да Бијељина добија изглед модерног града. Међутим, треба наставити са даљом изградњом потребне инфраструктуре, а од већих објеката мислим да Бијељина, као град, заслужује изградњу једне градске мултифункционалне спортске дворане. Такође, треба наставити са стварањем доброг пословног амбијента за потенцијалне инвеститоре који би отварали нова радна мјеста.

​Како Бијељину и Семберију видите у будућности?

Бијељина и Семберија имају изузетан географски положај и уколико би се остварили планови око изградње ауто-пута створили би се још повољнији услови за даљи привредни развој овог града и регије, што би омогућило да Бијељина постане перспективан град у коме би млади остајали и градили успјешно породицу. Ја се искрено надам да ће се то остварити.
 
Семберске новине - Семберија ИНФО