САЊА ВЛАЧИЋ: ДИПЛОМИРАНИ ПРОФЕСОР И ОДБОЈКАШКИ СУДИЈА КОЈИ ВОЛИ ДА ЦРТА :: Semberija INFO ::

 

САЊА ВЛАЧИЋ: ДИПЛОМИРАНИ ПРОФЕСОР И ОДБОЈКАШКИ СУДИЈА КОЈИ ВОЛИ ДА ЦРТА


Двадесетшестогодишња Сања Влачић из Лопара, дипломирани професор математике и физике, изузетно је талентована и надарена дјевојка. У протеклим годинама исказала је велики дар и таленат, како за математику и физику, тако и за цртање и глуму. Међутим, то није све. Сања је још у дјетињству  добро савладала  њемачки језик, пратећи телевизијски програм на њемачком.  У тинејџерским данима положила је за одбојкашког судију, тако да се њена судијска пиштаљка често може чути на одбојкашким утакмицама.
 

-Рођена  сам 1992. у Бијељини, у Лопарама сам завршила основну и средњу школу. Од своје петнаеста године  бавим се спортским суђењем. Прије четрнаест година сам положила за одбојкашког судију у Брчком. Када сам напунила 18 година  положила сам за републичког судију у Братунцу. Неколико година касније прешла сам на Б листу и сада судим у Другој лиги РС у одбојци. Цртањем се бавим од своје  десете године, тачније, откако сам открила да посједујем таленат за цртање. До сада сам насликала и нацртала стотињак слика и цртежа, највише потрета. Током средње школе била сам активна на драмским секцијама. Тада сам завољела позориште и глуму. По завршетку средње школе укључила сам се у рад нашег локалног позоришта ,,Дуга’’ у Лопарама, али, не бавим се активно глумом, јер тада уписујем факултет и посвећујем се максимално студијама. Тек по завршетку студија добила сам улогу у једној позоришој представи. У питању је позоришни комад  ,,Банкарка’’, аутора Миодрага Лукића, у коме сам глумила удбаша. Представа је одлично примљена од стране заљубљеника у позориште, што нама, младим глумцима, пуно значи.
 


Сању Влачић смо упознали сасвим случајно. Приликом припреме текста о њеној мајци Борки Влачић, успјешној ткаљи из Лопара, сазнали смо да јој у исцртавању и припреми необичних мајевичких мотива на везовима и ткањима помаже и њена кћерка Сања, која одлично црта.



Сања каже да је у међувремену завршила факултет и са дипломом професора математике и физике тражи посао у својој струци.
 
-Тренутно сам запослена у једној фирми у којој је било неопходно познавање њемачког језика. Њемачки језик сам научила поред ТВ екрана, када сам  још као дијете гледала цртане филмове и телевизијске емисије на њемачком језику. Морам напоменути да никада нисам живјела у Њемачкој или другим земљама гдје се њемачки језик активно користи, нити сам икада ишла на часове њемачког,  али, тај језик перфектно разумијем”, каже за портал Семберија инфо ова талентована дјевојка из Лопара.

портал Семберија инфо