Лука Радић из Балатуна, актуелни шампион 149. Циклуса „Слагалице“ :: Semberija INFO ::

 

Лука Радић из Балатуна, актуелни шампион 149. Циклуса „Слагалице“


Лука Радић, из семберског села Балатун надомак Бијељине, 26 – огодошњи је  доктор медицине који тренутно волонтира у Општој болници „Свети Врачеви“ Бијељина на Одјељењу хирургије и јавности, познатији као актуелни шампион  149. циклуса телевизијског квиза „Слагалица“, који се емитује на Радио -телевизији Србије од 1993. године. Поред титуле шампиона, освојио је и вриједну новчану награду у износу од 300.000 динара и обезбиједио учешће у суперфиналу овог квиза у децембру ове године.



Лука Радић за портал „Сембрија инфо“  је рекао да је увијек био радознало дијете и да је кроз живот схватио да посједује знање које може да се примјени у квизовима. Што се тиче учешћа у квизовима, рекао је да ово није прво искуство да се такмичи у тв квизовима, наиме он је учествовао у још два квиза, прије појављивања у „Слагалици“, такмичио се у квизу „Потера“ и „Стигни ме ако знаш“, а који се такође приказују на Радио – телевизи Србије, али и у квизовима који се организују у пабовима.



- Учешће у „Слагалици“ је једно лијепо искуство, о коме сам дуго машао, а моја маштања су се на крају и остварила,  резултат је био много бољи него што сам очекивао. Коцкице су се поклопиле, тако да сам имао и среће. Иако сам учествовао у још два квиза, а учешће у „Слагалици“ сматрам „круном“ моје квизашке каријере“, рекао је Радић и додао да се нада, да ће наступ који га очекује у децембру ове године у суперфиналу бити само наставак доброг низа који има у досадашњој квиз каријери.



За такмичење у „Слагалици“,  се пријавио након многобројиних упита пријатеља и родбине када ће се пријавити и за „Слагалицу“.
-За учешће сам се пријавио  у јануару ове године, а на тестирање су ме позвали у фебруару, те након десет дана касније емисије су снимљене и резулати су сада видљиви“, рекао је Радић а на наше питање како изгледа тестирање, рекао је да је оно слично квизу.



-Тестирање је имитација квиза, на једном папиру добијете 12 слова и требате да саставите најдужу ријеч, 10 питања, по једна асоцијација и спојница, и око пет до десет минута имате да завршите тест, а након тога следи разговор са психологом. Према ријечима људи који раде квиз, „Слагалица“ је пооштрила своје критеријуме, а све у циљу да би се смањио број учесника у квизу, који нису довољно квалитетни, а мање од 50 одсто пријавњених прође тестирање“ рекао је актуелни шампион „Слагалице“ Лука Радић и додао да су му организатори изашли у сусрет да учествује у фебруарском снимању, јер због пословних обавеза није био у могућности да снима у марту и априлу.

- Ја већ два мјесеца знам исход и никоме нисам рекао, осим мојих ближњих. Многи вјерују да то све иде уживо, дешавало ми се да ме колеге са посла питају како ћу стићи на снимање на вријеме у Београд, јер сам на послу тај дан када се емитује емисија у којој се ја такмичим“ казао је Лука Радић и додао да није мислио да ће се причати и писати о његовом успјеху и да је са нестрпљењем исчекивао емитовање да види како то све изгледа, јер два дана након проглашења није био свјестан свога успјеха.

За крај разговора Радић је поручио „Када нешто знате, вриједите у било ком дјелу свијета, јер знање је моћ“!

Семберија инфо