ЛУЋАНО ПАВАРОТИ – ФИЛМ О НАЈПОЗНАТИЈЕМ ТЕНОРУ СВИЈЕТА :: Semberija INFO ::

 

ЛУЋАНО ПАВАРОТИ – ФИЛМ О НАЈПОЗНАТИЈЕМ ТЕНОРУ СВИЈЕТА


Лућано Павароти једно је од најважнијих имена и оперског и цијелог музичког свијета. Њему у част креиран је документарни филм "Павароти" редитеља Рона Хауарда који доноси интимни поглед на живот, рад и дјело италијанске пјевачке иконе која је оперу приближила широкој свјетској публици.

​Осцаром награђени Рон Хауард настојао је завирити у Паваротијев живот и изван сфере јавне особе како би приказао правог човјека иза те слике.

Документарни филм укључује снимке Паваротијевих  историјских наступа, искрених интервјуа, као и снимака из приватне колекције које до сада нису угледале свјетло дана, захваљујући његовој породици која је уступила приступ својој архиви видеоматеријала.

Филм прати његов живот од раног дјетињства, почетака аматерског пјевања до постизања свјетске славе, али и његов приватни живот – Паваротија као супруга, оца, посвећеног умјетника и филантропа.

Уз бројне снимке, филму су својим изјавама и причама придонијели и Паваротијеви блиски музички сарадници и пријатељи, међу којима су Хозе Карерас, Пласидо Доминго и Боно Вокс.

- Паваротијев живот био је препун успона и падова, драматичних тренутака, а као и сваки изузетни карактер, био је човјек супротности. Његова умјетничка амбиција, подстакнута изузетним талентом и љубавиљу према човјечанству, створила је ту снажну повезаност с публиком, али уједно и придонијела његову животу филантропа. Фасциниран сам начином на који су његова емоција и страст створиле ту дивну музику и нераскидиву повезаност с публиком, као и његову наклоност људима, те промовисање људске доброте. Живио је живот правог филантропа, рекао је Рон Хауард.

портал Семберија инфо (М.Решидовић)