МЕД ОД БУНДЕВЕ :: Semberija INFO ::

 

МЕД ОД БУНДЕВЕ


Да бисте очистили јетру након тешких лијекова, хепатитиса и других болести, најбоље је да користите бундевин мед
Као што знате, мед је један од најмоћнијих имуностимулирајућих средстава који се боре против свих врста вируса и бактерија, а препоручује се и код гастроинтестиналних болести.

Ако помијешате бундеву са медом, добићете заиста љековит ефекат на тијело. Тако се корисна својства бундеве са медом могу користити у борби против камена у бубрегу и пијеска у жучи.
 
Како направити бундевин мед?
Узмите велику бундеву, тешку око 9 кг, огулите је и самељите је на млину за месо заједно са језгром и сјеменкама. У добијену кашу додајте 5 кг меда и измијешајте. Оставите да одстане 10 дана, на тамном мјесту и то уз редовно мијешање. Једанаести дан проциједите течност кроз газу, а кашу баците. Сок пијемо по 50 мл, три пута дневно и то 30 минута прије оброка. Овај лијек се користи за обнову јетре послије тешке болести или после употребе јаких лијекова.

Други начин прављења меда
Узмите бундеву средње величине. Одсијеците јој врх, толико да можете доћи до средишњег дијела бундеве. Очистите је од сјеменки. У њену утробу сипајте багремов мед, па оним врхом поклопите бундеву.

Оставите је на тамном мјесту, на собној температури током 10 дана. 11. дан започните лијечење 1 кашиком и то 3 пута дневно пола сата прије јела. Узимајте бундевин мед 20 дана.

Да бисте обновили рад цријева, уклонили токсине из организма, можете користити овај мед као додатак јелима.
Бундева у комбинацији са медом помоћи ће вам да се носите са несаницом и повећаним менталним стресом.
Лијек не мора бити горак и ружан. Бундева са медом је изузетно укусан производ који лијечи цијело тијело.
Бундева се још користи и код лијечења анемије, кардиоваскуларних болести, едема, гојазности. Лако се апсорбује у организму и представља кључну храну за бебе.