Како да вам купус буде укуснији :: Semberija INFO ::

 

Како да вам купус буде укуснији


Купус је одличан додатак сваком оброку. Било као прилог или у облику салате, зимско вријеме је период за уживање у овом хрскавом и корисном поврћу.

Лагано зачињен кашиком сирћета, купус постаје, заиста, савршен. А, ако нам се свиђа оштар окус који даје сирће, постоји начин да га удвостручимо и учинимо још изражајнијим – уз помоћ само неколико киселих краставаца.

Додатак насјецканих киселих краставаца и мало њиховог сока даће јелу максималну оштрину и хрскавост.

Сирће је дуго био саставни дио класичне салате од купуса, чак и из времена Римљана, чија је верзија укључивала оба састојка, често помијешана са јајима.

Сирће је, такође, главни дио текућине од које се прави већина киселих краставаца – чији је сок у коначници само укуснија врста сирћета појачана зачинима и биљним укусом краставаца који се киселе у њему.

Јабуке, бадеми, бруснице…

Ако нисте љубитељи киселих краставаца, а желите засићенији укус и пикантност салате од купуса, можете пробати и са другим састојцима као што су јабуке, посебно зелене.

Чак се и орашасти плодови, као што су нарезани бадеми, могу додати у ову салату за још већу разноликост текстуре. Можете пробати да додате и сушено воће попут брусница – за још израженију киселкасто-слаткасту нијансу.