Како зарадити од свог старог возила? :: Semberija INFO ::

 

Како зарадити од свог старог возила?


Вожња аутомобила који је стар и који се стално квари може представљати велики трошак. Осим што је непоуздан, захтијева честе одласке код мајстора, а сваки од тих одлазака изискује одређену суму новца.

Управо ово је једна од назнака да је потребно да се растанете са њим и размислите о набавци новог четвороточкаша.

Уколико сте након дужег размишљања одлучили да инвестирате у нови аутомобил, сигурно се питате шта радити са старим возилом. Како куповина аутомобила захтијева већу количину новца, зашто дио новца не би зарадили управо од претходног возила?

У наставку текста сазнајте на које све начине можете зарадити од свог старог возила и одлучите се за онај који вам највише одговара.



#1 Агенције за откуп возила

Јасно вам је да вредност вашег аутомобила опада из минута у минут - што дуже буде стајао у вашој гаражи или испред дворишта, мање новца можете зарадити на њему, а истовремено ће вам само заузимати простор који можете искористити за нови аутомобил.

Дакле, потребно је да га што прије продате, како из материјалних, тако и из функционалних разлога.

Један од најбржих и најефикаснијих начина да се ријешите старог возила је да контактирате поуздану агенцију за откуп аутомобила, која ће у кратком року и по најповољнијој цијени откупити ваше возило.

Када је у питању откуп старих возила Београд, Нови Сад и Ниш али и сви остали градови у Србији могу бити мјесто откупа, тако да ваша локација не представља никакву препреку за продају.

У зависности од стања вашег аутомобила, са агенцијом можете склопити различит договор.

Откуп половних аутомобила

Уколико је ваш аутомобил у возном стању, након разговора са запосленим у агенцији у којем ћете му пружити све потребне информације о возилу - бренд и модел аутомобила, старост, број претходних власника, пређену километражу и остале спецификације, као и тренутне кварове аутомобила, договарате састанак у најкраћем временском року.

Агент на основу информација врши процену вриједности вашег аутомобила и нуди вам одређену цијену у зависности од тренутног стања на тржишту. Ова цијена је углавном знатно повољнија него било који други начин продаје возила, те се највећи број власника без размишљања одлуче за продају свог аутомобила.

Ово је управо основна и најзаступљенија понуда агенција за откуп аутомобила, и представља најбржи и најпрофитабилнији начин да продате своје возило.

Откуп аутомобила на кило

Осим класичне продаје половњака, агенције врше и откуп возила на кило. Овај начин продаје најчешћи је код старих аутомобила, који већ дужи временски период нису у у возном стању већ само у гаражи.

Како возило није у возном стању, агенције нуде и транспорт аутомобила, те је ово ставка о којој не морате размишљати. Ово је начин да зарадите новац од аутомобила за који сте мислили да ће завршити на отпаду.

Откуп хаварисаних возила

Уколико сте нажалост имали саобраћајну несрећу у којој је ваше возило знатно оштећено, и оно се може продати.
Без обзира на то да ли је возило немогуће поправити или је у толикој мјери оштећено да његова поправка није финансијски исплатива, агенције за откуп аутомобила нуде откуп без обзира на то колико је аутомобил уништен.

Ово је начин да се ријешите хаварисаног аутомобила и истовремено зарадите на њему и на тај начин покријете барем дио трошкова за куповину новог превозног средства.

#2 Традиционална продаја половног аутомобила путем оглашавања

Свако је до сада барем једном пробао да прода свој аутомобил преко огласа. Ово представља традиционални начин продаје аутомобила - оглашавање путом интернет сајтова за продају, у новинама или дијељењем и лијепљењем летака по граду.

Ово је начин да стигнете до великог броја потенцијалних купаца и међу њима пронађете оног најбољег. Међутим, проблем да овим видом продаје јесте тај што од тренутка постављања огласа па до самог проналаска купца, може проћи дуг временски период, па ово није идеалан начин продаје за оне који желе у што краћем року да продају свој аутомобил.

Такође, овај начин продаје подразумијева да ви као продавац сами одредите цијену возила, док од купаца можете очекивати да затраже цијену која је нижа од наведене.

Овде је потребно да размислите колико вам је хитна продаја и да ли сте спремни да продате аутомобил за мању количину новца или ћете пак сачекати да наиђе купац којем у потпуности одговара цијена коју сте одредили.

Још један проблем при продаји може бити и физичка локација купца. У случају да је купац удаљен од вас он може одустати од продаје из неколико разлога - немогућност да уживо види и испроба возило прије куповине, новчана надокнада која је потребна за транспорт аутомобила или понуда других аутомобила сличних карактеристика на локацији ближој купцу.

Надамо се да вам је овај текст био користан, те да ћете размотрити ове опције и изабрати најпогоднији начин да зарадите од старог и тако допринесете куповини новог аутомобила.