Др Марија Ристановић и Дермамедиц представљају бренд када говоримо о свијету минимално инвазивне естетске медицине :: Semberija INFO ::

 

Др Марија Ристановић и Дермамедиц представљају бренд када говоримо о свијету минимално инвазивне естетске медицине


Свјесни смо чињенице да Др Марија Ристановић и Дермамедиц представљају бренд када говоримо о свијету минимално инвазивне естетске медицине.Да ли је то циљ који сте поставили када сте се одлучили за ову професију?

Без обзира којим послом желите да се бавите,морате да имате јасан циљ,али у исто вријеме да будете свјесни да резултат не долази преко ноћи и да пут којим долазите до успјеха није поплочан само вашим сновима и жељама,него и одрицањем и храброшћу да се ухватитите у коштац са свим изазовима који се на том путу налазе.Да,то је био мој циљ који сам почела да живим,живјећи за своју професију.



Имате велику одговорност када требате да постигнете баланс између жеља пацијената и реалних могућности,а на сваком од тих лица заправо се огледате ви и ваш рад. Како успјевате у томе?

Индивидуалан приступ сваком пацијенту је прва степеница коју не смијете занемарити.Некада је врхунац промјене у животу сваке жене био одлазак код фризера,док данас свака жена жели озбиљну и видљиву промјену када одлучи нешто да мијења.Без обзира на ту жељу, морате јој дати до знања да промјена по сваку цијену није срећа,него оно што на најбољи начин може да изнесе као промјену.



Пратећи ваш рад стиче се утисак да сте увијек доступни за пацијенте и да веома мало имате времена за приватан живот?

Када нисам у ординацији,онда комуницирам са њима путем друштвених мрежа или телефонски. Увијек се трудим да ослушкујем њихове жеље и потребе и да будем ту за њих,када не стигнем ту је неко од мојих сарадника.Вјеровали или не  подједнако нам је значајан онај загрљај подршке који размјенимо са пацијентима и осмјех на њиховом лицу када се погледају у огледало након завршеног третмана.

Ко брине о вашем изгледу,те колико времена генерално трошите на уређивање?

Добра организација је пола обављеног посла,посебно за мене,јер сам често на путу, ординарам у три различита града и не могу себи приуштити тај луксуз да вријеме узалуд трошим.

Користим сваку паузу да урадим нешто за себе,за своје тијело,па макар то била и масажа.
О мом изгледу брину моје драге колеге,моје сарднице, али и и фризери и шминкери,које морам да признам не волим да мијењам.



Као генерални увозник за БиХ бренада „Неаувиа „недавно сте имали прилику да колеге у нашој земљи упознате са новим напредним техникама које доноси овај бренд,али и да их упозорите на одређене опасности када ове технике изводе нестручна лица.О чему је заправо ријеч? 

Када су нове технике у питању,највећу пажњу изазвала је  примјјена филера у гинекологији.При чему се значајно олакшава стресан  период у животу сваке жене,а то је перименопауза и постменопауза.

Са друге стране велику пажњу посветили смо нуспојавама које се могу јавити уколико аплицирање изводи нестручно лице и уколико се користе филери некотролисаног поријекла.

Данас просјечног   пацијената интересује цијена,а у другом плану је стручност,услови под којима се изводе третмани и квалитет филера који се аплицирају.

То се мора промјенити и вјерујте ми да много снаге и енергије утрошим,како бих у свакој прилици истакла значај оног шта треба да буде на првом мјесту и на шта све пацијенти морају да обрате пажњу.


 
Како сте се заправо одлучили да поклонити ваше повјерење швајцарском бренду “Неаувиа”?

Избор није био тежак.Бренд Неаувиа се везује за моје почетке и могу вам слодно рећи да га познајем скоро као и себе. Оно што је најважније,нема нус појава,грудвица и са лакоћом могу да радим.

А оно што ме посебно радује је да су то препознале и моје колеге,које су прошле едукације у Дермамедиц-у и сада је и њихов избор Неаувиа,као и избор наших пацијената који су нам поклонили повјерење.


 
Поменули сте едукације,које су чини се обиљежиле 2022.годину у Дермамедиц-у?

Да,ова година је била у знаку едукација,како за мене,тако и за колеге које су прошле кроз наш Едукацијски ценатар. Ова професија захтјева од вас константно учење и праћење трендова.Настављамо и у наредној години истом динамиком,а ја ћу већ у јануара по нова знања у Париз и то ме чини срећном.


 
Красите насловницу часописа БеатиФУЛ.Колико је битно експонирање себе и свог рада свим дамама у БиХ,али и шире? 

Вјерујем да је битно,зато што желе боље да упознају неког коме поклањају повјерење да на њиховом лицу ради и да буде креатор промјена на њему.

Трудим се да свакој дами упутим поруку да је улагање у себе дугорочна инвестиција,која вам се враћа кроз живот,а заправо њену праву вриједност тек уочите у периоду када вам је то и најпотребније,када дођете у зреле године.