Троструки посни ужитак :: Semberija INFO ::

 

Троструки посни ужитак


Састојци за кору:
150 гр брашна
6 кашика шећера
4 кашике ораха
100 мл минералне воде
50 мл уља
10 гр прашка за пециво
Фил:
1л воде / сојино, бадемово, кокосово млијеко
6 кашика шећера
120 гр пудинга од ваниле или скроба
200 гр посног маргарина
100 гр шећера у праху
100 гр посне чоколаде
3 кашике ораха или више
Још: било који сок и 150 гр петит кекса
 
 
Припрема:
Прво кувамо фил.
Од 1л воде одузмемо око 200 мл, а остатак ставимо да проври. Помијешати пудинг, шећер и остатак воде, измијешати да нема грудвица. Када вода проври закувати пудинг и мијешати док се не згусне. Потом склоните са ватре, ставити фолију директно на фил и оставите да се хлади.
За кору укључити рерну на 180 степени Ц да се загрије. Помијешати брашно, орахе и прашак за пециво, па улити уље и минералну воду и све сјединити.
У плех димензија 32 x 23 или 30 x 20 ставити папир за печење и развући смјесу за кору пошто је мало гушћа. Ставити да се пече око 20 минута или док фино не порумени. Умутити маргарин са шећером у праху, а охлађени пудинг мало измутити. Додати маргарину пола пудинга, измутити, па додати остатак и све измутити. Подијелити смјесу на два дијела, па у један дио ставити три кашике ораха, а у други отопљену и прохлађену чоколаду. Све добро измијешати. Корицу испрскати са мало сока, не претјерујте, јер ће се распадати.
Премазати цијели први фил, па послагати ред петит кекса, умоченог у сок. Преко кекса нанијети други фил, поравнати па декорисати по жељи.