ХРАНА КОЈА ЈАЧА ОРГАНИЗАМ АКО ИМАТЕ ОМИКРОН: ОВО СУ НЕКЕ ОД НАМИРНИЦА КОЈЕ ТРЕБА УНОСИТИ, А ЦИТРУСЕ ТРЕБА ИЗБЈЕГАВАТИ :: Semberija INFO ::

 

ХРАНА КОЈА ЈАЧА ОРГАНИЗАМ АКО ИМАТЕ ОМИКРОН: ОВО СУ НЕКЕ ОД НАМИРНИЦА КОЈЕ ТРЕБА УНОСИТИ, А ЦИТРУСЕ ТРЕБА ИЗБЈЕГАВАТИ


Foto: Pixabay
Ако сте се и ви, као и многи, нашли на мети омикрона, важно је да знате како да ојачате тијело. Велику улогу у томе има и храна коју једете, а било би добро да нешто од овога уврстите у свој јеловник.
Јогурт

Једна од најбољих намирница које можете јести ако имате омикрон јесте јогурт. Мека је, хладна и добра за грло, а пуна је протеина. У њега можете додати и ситно исецкану банану, јер је пуна калијума.

Сладолед

Хлади и лако се гута и заситиће вас. Сладолед садржи глукозу и протеине, тако да нећете много смршати ако немате апетит, пише Слободна Далмација.

Пића са електролитом

Течност је важна и увијек је добра идеја да пазите на електролите, посебно ако су ваши симптоми повраћање и/или дијареја. Ако пијете ова пића са овим симптомима, одржавате нормалне нивое калијума и натријума у ​​тијелу.

Супа

Супе су пуне електролита. Ако имате апетит, добро је јести супу са неким извором протеина и поврћа.

Протеински шејкови

Ови препарати су благи и лаки за гутање, а пуни су протеина потребних телу у борби против инфекције.

Једите ову врсту поврћа

Ако имате апетит, једите поврће попут броколија, купуса и прокељ. Све ове намирнице су пуне хранљивих материја које су вам потребне.

Болоњезе

Када вирус почне да слаби, ваш апетит може нагло да порасте и имаћете жељу да поједете све пред собом. Добар избор је онда тестенина са месним сосом. Можете појести тањир тестенине и мало подићи ниво шећера у крви, али не претерујте. Да би оброк био уједначен, додајте мало соса од меса.

Шта је са цитрусима?

Иако се чини као добра идеја јер су пуни витамина Ц, можда није мудро, јер су ово киселе намирнице које ће бити тешко прогутати ако имате упалу грла.

Извор: Српска Инфо