ПРОНАЂЕНО БЛАГО НАПУШТЕНИХ ПОРШЕА :: Semberija INFO ::

 

ПРОНАЂЕНО БЛАГО НАПУШТЕНИХ ПОРШЕА


Порше 928 је аутомобил који је покушао да замијени култни 911, али није успио.

Због тога су га колекционари годинама занемаривали, али данас је то пожељан класик. Иако нису ни приближно толико вриједни као њихова браćа са ваздушним хлађењем са моторима са "задњицом", ови 928 су веома пожељни класици.

Напуштен, на једном пољу у Калифорнији, Стеве Рходес је примјетио док је тражио добру локацију за снимање телевизијске серије Вест Ворлд. Поље се налази у близини старог каменолома сјеверно од Моорпарка у округу Вентура, преноси Б92.

У посту на Фацебооку, Стеве је објаснио:

"Један од пријатеља власника земље замолио га је да ускладишти неколико аутомобила. И никада се није вратио по њих. ' Фотографије приказују 13 Порсцхеа 928, од раних 4,5-литарских модела без задњег крила до касних 5,0-литарских С4 са елегантнијим одбојницима. Судеćи по количини прашине и ољуштеног лака на њима, ту су веć дуже вријеме.

Чињеница да 928 користи шасију од поцинкованог челика и алуминијумску плочу значи да вјероватно нема хрђе на видику. Ипак, 'Ахилова пета' је њихова електроника, па би ти примјерци могли донијети много проблема њиховим сљедеćим власницима.

"Тип који их посједује живи у близини, али изгледа да је изгубио интересовање да их поправи. Међутим, речено ми је да их не жели продати", каже Стеве.

"Не постоји начин да дођете до имања и узмете аутомобиле. Постоји само један улаз, а врата су огромна. На вратима су и видео камере. Можемо се само надати да ćе се власник предомислити..."

(Независне)