Све чешће повреде на покретним степеницама :: Semberija INFO ::

 

Све чешће повреде на покретним степеницама


У лондонској подземној жељезници драстично је повећан број несрећа на покретним степеницама, јер људи избјегавају да се држе за рукохвате, страхујући да ће се тако заразити вирусом корона.

Дејли телеграф и Ивнинг стандард објавили су да је од априла до јуна ове године регистровано 12 тешких повреда у саставу лондонске подземне жељезнице и још 23 такве у градским аутобусима. То је више него у било којем кварталу претходних година.

„Људи чешће падају на покретним степеницама јер влада перцепција да због пандемије ковида 19 рукохвати нису чисти”, изјавио је Енди Лојд, директор лондонског градског (ТФЛ) саобраћаја.

„Други велики проблем је пијанство”, додао је Лојд, прецизирајући да је то посебно изражено у ноћима од петка до недеље. Наиме, укидањем рестрикција и поновним отварањем пабова повећао се и број пијаних путника у ноћним сатима, што је погоршало ситуацију.

Број путника у лондонској подземној жељезници и у градским аутобусима готово се вратио на ниво прије пандемије. Градске власти Лондона зато планирају да на покретне степенице постављају додатне уређаје за ултраљубичасто зрачење, који неутралишу вирусе.


Агенције