Помама за алкохолом на изборни дан у Америци :: Semberija INFO ::

 

Помама за алкохолом на изборни дан у Америци


Њујорк - Компанија за доставу алкохолних пића Дризли објавила је да је продаја алкохола у САД-у на изборни дан имала снажан раст.

То се поготово односи на "плаве" државе у којима је побиједио Бајден, гдје је продаја алкохола порасла 75 одсто. То се односи на Калифорнију, Масачусетс, Њу Џерзи, Конектикат, Орегон, Вашингтон, Роуд Ајленд, Илиној, Њујорк, Вермонт и Мериленд, заједно са Вашингтоном Д.Ц.

У међувремену је продаја у црвеним држвама које су фаворизовале Трампа порасла за само 33 одсто. Међу њима су били Ајдахо, Мисури, Оклахома, Кентаки, Луизијана, Тенеси и Вајоминг. А продаја је порасла за око 55 одсто у свинг државама (као што су Колорадо, Флорида, Минесота, Северна Каролина, Охајо, Аризона, Џорџија, Пенсилванија и Тексас), преноси СЕЕбиз.

Американци су у уторак већином сједили у својим кућама, "залијепљени" за своје телевизијске и телефонске екране, нестрпљиво чекајући резултате избора. Са поновним скоком пандемије, многи су изборе пратили сами или са породицом уз флашу вина.

Свеукупно, компанија је саопштила да је продаја порасла за око 68 одсто у поређењу са посљедња четири уторка. То је отприлике исти пораст који је забиљежен на изборима 2016. године.

Б92 / Независне