СЈЕЋАЊЕ НА СИЛВАНУ АРМЕНУЛИЋ :: Semberija INFO ::

 

СЈЕЋАЊЕ НА СИЛВАНУ АРМЕНУЛИЋ


Пјевачица Силвана Арменулић настрадала је 10. октобра 1976. године у саобраћајној несрећи на аутопуту Београд – Ниш. Пјевачица се тада враћала са концерта из Александровца.

Са Силваном су настрадали и њена сестра Мирјана Барјактаревић и виолиниста Раде Јашаревић.

Силвана је рођена у Добоју као Зилха Барјактаревић 1939. године, а умјетничко име добила је по италијанској глумици Силвани Мангано.

Четири деценије послије трагедије, њене пјесме и даље живе. Силвана је без суммње оставила неизбрисив траг у народној музици, публика ће је памтити по пјесмама „Цигане, свирај, свирај“, „Ране моје“, „Срце гори јер те воли“, „Сама сам“, али и по чувеном хиту „Шта ће ми живот“.

Силвану је 1961. године запросио Радмило Арменулић, а вјенчали су се 26. октобра, без знања родитеља. Они су током брака добили ћерку којој су дали име Гордана, по Радмиловој мајци.

Вјечна кућа сестара Силване и Мирјане налази се на Новом гробљу у Београду, а на њиховом споменику посебну пажњу привлачи статуа бијеле голубице. Овај призор би расплакао и оне најтврђег срца, а мало је позната ствар да је Силванина сестра била у шестом мјесецу трудноће када је погинула.

Семберија инфо