Отворен 12. Бијељински умјетнички салон: Изложба у знаку јубилеја :: Semberija INFO ::

 

Отворен 12. Бијељински умјетнички салон: Изложба у знаку јубилеја


У Умјетничкој галерији Центра за културу Бијељина у сриједу навече отворен је 12. Бијељински умјетнички салон 2020., чиме је, на симболичан начин, обиљежено и 35 година од оснивања Галерије „Миленко Атанацковић“, односно, сада већ Градске галерије при Центру за културу Бијељина.



Како је истакнуто и на изложби, на којој су представљени радови деветнаест аутора, ликовних умјетника, те стваралаца у области архитектуре, графичког дизајна и умјетничке фотографије, пресјек свега онога најбољег у умјетничком стваралаштву Бијељине дешава се у години пандемије вируса корона, у вријеме када се свијет суочава са великим здравственим и економским изазовима, али, када се добро зна да свакоме од нас, осим задовољења основних животних потреба, недостаје и једна врло важна животна карика – култура.



Бијељинска галерија ни у условима пандемије вируса корона није затворила своја врата за посјетиоце. Настављено је организовање изложби, а забиљежене су и добре посјете. Значајан јубилеј – 35 година од отварања Галерије обиљежено је на најљепши начин, сусретом стваралаца и заљубљеника у умјетност.

Прилика је ово да се помену и имена оних који су оставили неизбрисив печат и културни траг у годинама бивствовања бијељинске Галерије, почевши од Драгана Зарића, који је поставио високе излагачке критеријуме и организовао изложбе  великих и познатих ликовних умјетника у Бијељини, преко Божидара Милијашевића, Ифигеније Василић, па до академског графичара и актуелног кустоса Галерије Милијанка Михољчића који је прије дванаест година покренуо Бијељински ликовни салон.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић
Фото - Б.Милошевић