Центар за културу "Семберија" - Солистички концерт Александра Миљковића :: Semberija INFO ::

 

Центар за културу "Семберија" - Солистички концерт Александра Миљковића


У Галерији центра за културу "Семберија", у сриједу 26.12.2018. у 19 часова, одржаће се солистички концерт Александра Миљковића, професора контрабаса. Улаз је бесплатан.

Александар Миљковић (43) предаје контрабас од 2002. године у Музичкој школи Станковић у Београду, од 2013. и у школи на Брачу, затим од 2017. дјелује и као гостујући професор на академији у Мадриду, а предавао је двије године на Академији лепих уметности у Београду.



Дипломирао контрабас у Београду као и на Шведској краљевској академији у Штокхолму, а постдипломске студије завршио је у Шпанији, Саламанка. Завршио је и Умјетничку школу у Мичигену, УСА. Објавио двије књиге за контрабас, од којих је једна званични уџбеник у Републици Српској. Објавио неколико цд-ова и одржао низ солистичких концерата.

Објавио је „Збирку комада за контрабас“ која је преведена на  стране језике. Он живи од музике и за музику,  свакодневно свира, компонује, преноси знање, на тај начин изграђује себе као умјетника јер, како истиче, човјек се не рађа као умјетник, он то великим радом постаје.