СНАЖАН СТУБ, ОСЛОНАЦ И ПОДРШКА СРБИМА: Којадиновић честитао епископу Фотију именовање у митрополита зворничко-тузланског :: Semberija INFO ::

 

СНАЖАН СТУБ, ОСЛОНАЦ И ПОДРШКА СРБИМА: Којадиновић честитао епископу Фотију именовање у митрополита зворничко-тузланског


Мирослав Којадиновић, привредник и експерт енергетске ефикасности, велики добротвор српског народа, честитао је епископу Фотију именовање у архиепископа и митрополита зворничко-тузланског истичући да је овај архијереј Српске православне цркве снажан стуб, ослонац и подршка Србима с лијеве обале Дрине као и онима у расејању.
 
-Епископ Фотије је изузетна личност, интелектуалац, више него даровити пјесник, родољуб, и баш као и његов земљак Петар Кочић веома добро зна шта значи ријеч слобода и отаџбина. Рођен у херојском Змијању, предодређен је за родољубље, човјекољубље и љубав према Богу, роду и отаџбини-рекао је Којадиновић.
 
Он је у честитки подсјетио да епископ Фотије више од три деценије служи Богу и роду на најбољи могући начин пропагирајући вјеру Христову.
 
-Истовремено Божји човјек, из срца народа, великодостојник Српске православне цркве и слуга народа, стамен, поуздан, вјеран и у најтежим временима снажна подршка српском народу кога као духовни отац води на најбољи начин, путем Исуса Христа, Светог владике Николаја, оца Јустина Поповића и свих других светитеља које сви заједно славимо-рекао је Којадиновић у честитки.
 
Мудре поруке, поуке и пјесме владике Фотије, кога Којадиновић назива моралним горостасом, и истиче да не само ликом, него и дјелом подсјећа на светитеље, најбољи су одговор на све недаће које су задесиле Србе у овом тешком времену.
 
-Достојни свог мјеста, Ваш вриједан рад испуњен знањем, умијећем и љубављу је наш велики ослонац, подршка и заштита-рекао је Којадиновић.
 
У честитки је Којадиновић најавио даљу подршку Српској православној цркви.
 
-Ваше Високопреосвештенство, увјерен сам да ћемо и у будућности сарађивати, градити светиње које ћете Ви напајати нашом вјером православном, онако како су проповједали наши славни светитељи а који су нам свима узор-закључио је у честитки Којадиновић и додао-Хвала Вам драги митрополиту за сву доброту коју нам несебично дајете!