ОТВОРЕНИ „ДАНИ ДЈЕЧИЈЕ КУЛТУРЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНИ „ДАНИ ДЈЕЧИЈЕ КУЛТУРЕ“



У организацији Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у Бијељини је данас отворена тродневна културна манифестација „Дани дјечије културе“. Стотине дјеце предшколског, основношколског и средњошколског узраста ће наступити у неколико програма гдје ће показати шта су све научили и шта све знају.



- Изузетно смо поносни што ова културна манифестација полако постаје традиционална. Идеја је била да прије три године једна оваква манифестација уђе у програм обиљежавања 90 година постојања наше библиотеке а ево данас присуствујемо отварању трећих Дана дјечије културе. Данас, на отварању манифестације учешће су узела дјеца из 17 предшколских установа, шест основних и три средње школе са подручја нашег града“, рекла је Жељана Арсеновић, директорица Народне библиотеке „Филип Вишњић“ из Бијељини додавши да ова институција културе стоји на услузи свој талентованој дјеци, те да „Дани дјечије културе“ управо имају задатак да се дјеци отвори простор да јавности прикажу све своје таленте.



Замјеник Омбудсмена за дјецу Републике Српске, Јованка Вуковић изразила је задовољство одржавањем једне овакве манифестације која има за циљ да се код дјеце развију навике за учествовањем у културним догађајима јер дјеца имају право научити да су култура и умјестност својеврсни језици путем којих могу изражавати своје мисли и осјећања. 


Извор: Семберија инфо / И. Гутић