ГАЛЕРИЈА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ: ИЗЛОЖБА ГРАФИКЕ МЛАДЕ ЛИКОВНЕ УМЈЕТНИЦЕ ЉИЉАНЕ АРСИЋ “ОБЕЋАЊЕ” :: Semberija INFO ::

 

ГАЛЕРИЈА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ: ИЗЛОЖБА ГРАФИКЕ МЛАДЕ ЛИКОВНЕ УМЈЕТНИЦЕ ЉИЉАНЕ АРСИЋ “ОБЕЋАЊЕ”



Прва самостална изложба, симболичног назива “Обећања”, младе ликовне умјетнице Љиљане Арсић из Фоче, организована је у Галерији Центра за културу “Семберија”. Арсићева је студирала у Требињу, а тренутно је, такође у Требињу, на мастер студијама. Прије организовања прве самосталне изложбе, учествовала је на бијеналима и радионицама, а недавно се вратила из Њемачке гдје је представила рад који је претходно награђен. 



- У средњој школи сам почела да се бавим сликањем, а у другом разреду средње школе одлучила сам да ћу кренути на Ликовну академију, гдје сам открила нову љубав, графику. Изложба већине мојих радова су графике, рађене на традиционални начин литографија, која се  штампа на камену, а изложени су и цртежи и колажи. Истраживала сам графику и тема изложбе графика проистекла је од фотографија из првог и другог свјетског рата. Заинтересовале су ме из фотографске сфере, јер сам у њима пронашла контраст који ме привукао”, рекла је Арсићева.



Назив изложбе “Обећање” је такође резултат ратних фотографија, јер то обећава нека боља времена, за све рођене након ратова.

- Искрено, ја као неко ко је рођен након деведесетих година, вјерујем да идемо ка неком бољем времену, позитивних помака има и вјерујем да ће умјетност на нашем простору процвјетати”, рекла је Арсићева која планира, како је нагласила, “да настави усавршаваје у ликовној умјетности и плови у овим дивним водама”.


Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић