УМРО ГЛУМАЦ ВОЈИСЛАВ ГОВЕДАРИЦА Сви га знате из серије "Убице мог оца": Живео је у Америци, где је и преминуо :: Semberija INFO ::

 

УМРО ГЛУМАЦ ВОЈИСЛАВ ГОВЕДАРИЦА Сви га знате из серије "Убице мог оца": Живео је у Америци, где је и преминуо


Говедарица је преминуо у свом дому у Лос Анђелесу, где је годинама живео.

Глумио је у разним америчким, али и домаћим остварењима попут серије "Убице мог оца". Од страних продукција радио је на "Рамбу ИИ", а глумио је и на филму "Лавље срце".

Познато је да је био и телохранитељ Силвестера Сталонеа.

Да подсетимо, Српско-амерички глумац и каскадер Војислав Говедарица познатији као Воја Крстарица или Воyо Гориц, како га у Холивуду препознају, појављује се као гост-звезда у четвртој сезони серије “Убице мог оца”.

У свет филма га је увео Пуриша Ђорђевић, познати српски филмски режисер и сценариста. Имао је 41 годину када је отишао у Сједињене Америчке Државе, где је почео да ради као обезбеђење, у Малибуу. Убрзо је почео да ради на филму. Упознаје Силвестера Сталонеа који одлучује да му да улогу у „Рамбу ИИ”.

Касније је сарађивао и са Жан-Клод ван Дамом. У пар филмова, у којима је главну улогу тумачио Жан Клод ван Дам, Војислав Крстарица је имао запажене споредне улоге. Мало је недостајало да добије значајну улогу у „Робину Худу”, са чувеним Кевином Костнером.
 
(Блиц)