ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ и Удружење грађана „Пегаз“: Одржано Хуманитарно књижевно-музичко вече :: Semberija INFO ::

 

ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ и Удружење грађана „Пегаз“: Одржано Хуманитарно књижевно-музичко вече


Извор: Семберија инфо / С. Ристановић

У просторијама ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина вечерас је одржано Хуманитарно књижевно-музичко вече у организацији ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина и Удружења грађана „Пегаз“ Бијељина. Циљ вечерашњег догађаја јесте прикупљање новчаних средстава за дјецу у ризику.



У књижевном дијелу вечери учествовали су писци Милан Николић, Снежана Топаловић Алексић, Слободан Јовић, Николета Петровић и Аљоша Љубојевић, док су у музичком дијелу наступили проф. др Љубо Шкиљевић и  Душко Михајловић.

Милан Николић, учесник и један од организатора Хуманитарно књижевно-музичко вечери казао је да су вечерашњи умјетници који наступају нашироко познати, те да су њихова дјела веома цијењена.
-Вечерас смо се сви окупили не само да би показали шта смо у претходном периоду написали, него да прикупимо новчана средства за помоћ дјеци у ризику. Надам се да ћемо нашу мисију до краја испунити, али ово је тек почетак јер планирамо да ово прерасте у традицију, те се надам  да ће и сљедеће вечери бити посвећене онима којима је потребна наша помоћ“, истакао је Николић.



Жељана Арсеновић, директорка ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина, рекла је да је ово посљедња активност у овој, изузетно важној години за Народну библиотеку. 
-Веома нам је драго што ову годину завршавамо управо хуманитарном вечери, гдје ћемо показати хуманост и прикупити средства за дјецу у ризику. Ми смо ту за сва удружења, посебно када је у питању хуманитарни карактер“, нагласила је Арсеновићева.



Слободан Јовић, писац и учесник на вечерашњем догађају истакао је да се са   задовољством одазвао позиву Милана Николића да учествује на Хуманитарној књижевно - музичкој вечери, те да ће се увијек радо одазивати оваквим акцијама.
 - Људи читају првенствено због емоција, те посјећују књижевне вечери да би се оплеменили и постали бољи.Умјетност је оно што нас изграђује, формира и чини нас бољим људима. Уколико она нема ту димензију онда она не може да рачуна на дуже стазе и да опстане у вјечности. Вјерујем да смо вечерас моје колега и ја понудили нешто оплемењујуће и вриједно, а све то за дјецу која су у ризику“, закључио је Јовић.