„Last Christmas” божићна песма свих времена :: Semberija INFO ::

 

„Last Christmas” божићна песма свих времена


Принтскрин
Извор: Политика

Песму је написао и продуцирао покојни Џорџ Мајкл 1984. године

Група Wham! и њихов велики хит „Last Christmas” проглашен је званично за божићну песму свих времена и то 39 година након што је први пут изведена.

Празнични класични хитови Џорџа Мајкла и Ендруа Риџлија победили су звезде Евровизије Сема Рајдера, Мараје Кери и Погуеса и Кирсти Мекол, преноси Sky news.

Нумеру „Last Christmas” написао је и продуцирао покојни Џорџ Мајкл, а хит поп дуа из осамдесетих година сада је поставио рекорд за најдужи пут до броја један у Великој Британији.

Ендру Риџли је рекао за стране медије да је то велики тренутак за све који су имали везе са покојним музичарем и групом.

„Мајкл је то написао са идејом да то буде песма број један на албуму, то је био циљ. Случајно је написао оно што уобличава суштину Божића и празничног духа. То је изванредно достигнуће. То га чини још дивнијим музичким оставрењем”, рекао је Риџли.

Риџли је рекао да је било „велико разочарење” што песма није одмах била на врху топ листа, али је ова нумера ипак имала своју публику и свој век трајања.

„Last Christmas” је сада трећа најслушанија песма у Великој Британији свих времена, стримована је 13,3 милиона пута у последњих седам дана. Аутор песме, прослављени Џорџ Мајк преминуо је баш на Божић 2016. године у својој 53. години.