Одржано пјесничко вече: Радмила Ђокић и пријатељи :: Semberija INFO ::

 

Одржано пјесничко вече: Радмила Ђокић и пријатељи


У просторијама ЈУ Народне библиотеке „Филип Фишњић“ у Бијељини вечерас је одржано пјесничко вече, Радмила Ђокић и пријатељи. Повод организовања ове пјесничке вечери јесте 20 година од објављивања прве збирке, а 40 година од написане прве пјесме пјесникиње, књижевнице и предсједнице Књижевног клуба „Јован Дучић“ Бијељина, Радмиле Ђокић.



Радмила Ђокић, казала је за портал „Семберија инфо“ да је прве стихове написала, сада већ давне 1983. године која носи назив „Магла“, а прву збирку објавила 2003. године која носи назив „Стара кајсија“.



-Никада нисам ни сањала да ћу се бавити на неки начин овим позивом, да ћу писати и да ћу имати објављене збирке и да ћу правити промоције гдје ће долазити моји драги прјатељи да ме виде и чују оно што је настало из мог пера. Вечерас сам јако узбуђена, видјела сам драге људе који су били на мојој првој промоцији прије 20 година. Уз мене су још увијек и хвала Богу живи смо и здрави, те можемо да се дружимо и идемо даље. Ово је јако лијеп осјећај, као када се слави рођендан или нека годишњица.Такође, ове године може се рећи да славим још неколико јубилеја и то 25 година од прве објављене пјесме, која је објављена у часопису „Сватовац“ из Пожаревца, као и 30 година од пјесме која је музички обрађена“, истакла је кроз осмијех Ђокићева.



(Семберија инфо)