Почело снимање серије о Иви Андрићу, ево ко ће играти чувеног нобеловца :: Semberija INFO ::

 

Почело снимање серије о Иви Андрићу, ево ко ће играти чувеног нобеловца



О чувеном нобеловцу, Иви Андрићу, 7. септембра почело је снимање серије, у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а.

Серија ће се звати "Нобеловац", а прва клапа пала је на локацији Андрићеве задужбине, у Музеју Иве Андрића. 

Снимање ће трајати до децембра, а поред Београда и околине, кадрови ће се снимати и у Херцег Новом, Сарајеву и Вишеграду.

Серија од осам епизода бавиће се животом Иве Андрића са главним фокусом на тренутак када је аутор романа "На Дрини ћуприја" добио Нобелову награду за књижевност 1961. године, али кроз својеврсну унутрашњу драму главног јунака. 

Покриваће и драматичне године књижевног стварања током Другог светског рата, као и Андрићев живот у посљератном Београду.

Главне улоге поверене су Тихомиру Станићу који ће играти Иву Андрића, а који је један и од креатора серије, такође Селми Алиспахић у улози Милице Бабић, док ће младог Андрића играти Игор Јуринић, преноси Б92.

Поред Тихомира Станића, креатори серије су и Иван Велисављевић и Владимир Рогановић. Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић и сарадници на сценарију Александар Новаковић и Тихомир Станић који је и редитељ са коредитељем Боришом Симовићем.

У серији играју и Владан Гајовић, Бојан Жировић, Бранка Шелић, Бојана Зечевић, Петар Новаковић, Светозар Цветковић, Миливоје Обрадовић, Слободан Бештић, Александра Плескоњић, Вахид Џанковић, Небојша Миловановић и многи други.


Независне новине