Од 16. до 27. октобра „Мераки Мурал Фест“ у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Од 16. до 27. октобра „Мераки Мурал Фест“ у Бијељини



У Бијељини ће се ове године по други пут одржати „Мераки Мурал Фест“ који ће трајати у периоду од 16. до 27. октобра. Прошлогодишњи фестивал окупио је умјетнике из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, као и полазнике Сликарске радионице „Сфумато“, те је тада осликано шест мурала.

Марија Тица Ковачевић, главни организатор „Мераки Мурал Фест – а“ за портал „Семберија инфо“ истакла је да су након завршеног првог „Мераки мурал Феста“ добијали изузетно лијепе коментаре за урађене мурале, те да су захваљујући коментарима суграђана наставили са организацијом фестивала.



- Надам се да ће фестивал постати традиционалан, што је наша жеља. Прве године је град Бијељина добио шест мурала, а и ове године ће исто толико. У организацији фестивала највише нас подржава Градска управа Града Бијељина, Туристичка организација Града Бијељина, те Колорит из Бањалуке са бојама. За сада су букиране уметнице из Србије и БиХ, а тренутно је завршен конкурс за још једног уметника или уметницу, а у ужи избор су ушли уметници из Италије и Француске.  За две године Бијељина ће имати 12 мурала , што је у суштини много више мурала од Приједора који важи за град мурала у Републици Српској. “, казала је Марија Тица Ковачевић и додала да ће као и прошле године организовати сликарску радионицу, а ове године биће модерна, као и трибину на којој ће се разговарти о муралима, умјетницима, као и техникама осликавања зидова.

- Прошле године смо имали огроман проблем са добијањем дозвола за цртање, а и ове године имамо исти проблем. Овим путем бих апеловала бих на директоре школа да нам предложе своје зидове, као и на предсједнике заједница етажних власника, а све потребне информације могу добити путем маила или фејсбук и инстраграм странице „Meraki Mural Fest“, као и све информације о нашим активностима. Такође, позвала бих и све фирме које су заинтересоване да нас подрже и да буду наши спонзори, као и све заинтересоване који желе да буду волонтери и асистенти за време трајања фестивала и да на прави начин дочекамо ове уметнике и покажемо дивно лице наше Бијељине“, закључила је за „Семберија инфо“ Марија Тица Ковачевић.
 

Семберија инфо - С. Ристановић