СКУД „Семберија“ прославио крсну славу :: Semberija INFO ::

 

СКУД „Семберија“ прославио крсну славу


Јавна установа Српско културно – умјетничко друштво „Семберија“ Бијељина данас је свечано и уз присуство великог броја гостију у просторијама Центра за културу „Семберија“ обиљежило славу друштва, Видовдан.





Бранка Марковић-Савчић, директорка ЈУ СКУД-а „Семберија“, истакла је да СКУД „Семберија“ броји 500 чланова и изразила срећу и захвалност јер je управо Видовдан крсна слава Друштва, те честитала крсну славу и Бајрам свим суграђанима који данас славе.



- Видовдан је традиција коју његујемо већ три деценије. На данашњи дан имамо привилегију да поменемо наше славне претке, да се помолимо за њихове душе и да им се захвалимо и никада не престанемо захваљивати за борбу коју су водили за српски народ. Ове године смо у част наше славе ангажовали и Коњички клуб и власнике кочије, да провозају кроз град наше младе чланове и остале суграђане који су били заинтересовани за вожњу. Сада дајем ријеч да ће нам то од сада бити пракса на Видовдан свих наредних  година. Као и сваке године до сада, и ове године смо организовали годишњи концерт, „Видовданске ноћи““, истакла је Бранка Марковић-Савчић и додала да чланови СКУД-а „Семберија“ за три дана путују на Фестивал фолкора, народних игара и пјесама у Италију, град Римини, те да 20. августа ове године са дјечијим ансамблом путују у Бугарску у Златни пјасци, као и да у плану имају велики број активности које планирају реализовати.





Радо Стевић, кум славе изразио је част и задовољство што као кум присуствује обиљежавању крсне славе СКУД-а „Семберија“.



-Задовољство ми је бити кум једној оваквој установи која његује традицију, културу и наше обичаје“, истакао је Стевић.





(Семберија инфо)