Концерт полазника Музичке радионице “Чаролија” :: Semberija INFO ::

 

Концерт полазника Музичке радионице “Чаролија”


У бијељинском Центру за културу вечерас је одржан концерт ”У ритму музике за плес" на коме су учествовали полазници Музичке радионице "Чаролија", а поводом Свјетског дана музике.
 
Овај велики јубилеј, Удружење грађана “Музички умјетници Семберије”, обиљежило је вечерашњим концертом ”У ритму музике за плес” на коме су наступи полазници Музичке радионице ”Чаролија” узраста од 3 до 8 година.
 
Млади умјетници извели су популарне дјечје као и забавне пјесме, а овом приликом представили су се и полазници Школице клавира.
 
“Ове године наши млади пијанисти су освојили 9 првих награда на интернационалним фестивалима”, изјавила је Наташа Собо, умјетнички руководилац и професор клавира.


 
Свјетски дан музике почео је да се обиљежава 1982. године, на иницијативу француског министарства културе и већ пуних 40 година прославља се у више од 100 земаља свијета. Овим концертом се и Град Бијељина прикључио свјетским метрополама у прослави овог важног дана за музику и музичке умјетнике.
 
“Наш  метод музичке едукације и ране музичке стимулације успјешно спроводимо већ двије године. Дјецу уписујемо од треће године јер од свих даровитости музичка даровитост се испољава најраније и зато је њен стимуланс у том периоду веома значајан”, истакла је Собо.
 
Према њеним ријечима, уз музичке активности подстиче се равномјеран развој лијеве и десне хемисфере мозга и долази до развоја већег броја синапси.


 
“Музиком развијамо интелектуалне способности дјеце. Научена пјесмица није циљ сам за себе, битан је процес који почиње музичком мотивацијом, проживљавањем и завршава се дјечјим музичким изражавањем. Кроз игру са пјевањем развијамо грубу и фину моторику, координацију покрета цијелог тијела, посебно координацију око-рука”, додала је Наташа Собо.

(Семберија инфо)