Економска школа организовала интерактивно предавање “Разговарајмо о животу са друге стране екрана” :: Semberija INFO ::

 

Економска школа организовала интерактивно предавање “Разговарајмо о животу са друге стране екрана”


У бијељинској Народној библиотеци “Филип Вишњић” вечерас је, у организацији Економске школе Бијељина, одржано интерактивно предавање под називом „Разговарајмо о животу са друге стране екрана“.
 
Према ријечима Марјане Ђорђић, дипломираног психолога и професора пословне комуникације, у школској 2022/2023. години Економска школа Бијељина наставља традицију реализовања Пројекта седмица, али овог пута у нешто другачијем формату.


 
“Пројекат седмице у овој школској години се реализују у периоду 01.06. - 14.06.2023. године. Током ове двије недјеље ученици и наставници реализују низ активности с циљем јачања исхода из појединих предмета и промоције знања и практичних вјештина”, истакла је Марјана Ђорђић.
 
Према њеним ријечима, ученици који похађају секцију из пословне комуникације у оквиру Пројекта седмице,  заједно са њом, као професором ментором, раде  на теми „Разговарајмо о животу са друге стране екрана“.


 
Ученици су на предавању представили проведено истраживање Моја генерација З и друштвене мреже - ризик и шанса и активности које се реализују на бази добијених резултата са циљем подизања свијести младог човјека о прекомјерном кориштењу друштвених мрежа и утицају који таква употреба има на квалитет његовог живота.
 
Током интерактивног предавања ученици су извели и форум театар као ефикасно средство за освјешћивање проблема са којима се суочавају млади, уз позив свим присутним да узму активно учешће.


 
“Предавање је омогућило да чујемо и уважимо мишљења и искуства присутних и да заједничким истраживањем и испробавањем могућих начина “понашања и дјеловања ликова у проблемским ситуацијама” омогућимо проналазак најприхватљивијих рјешења и оснажимо присутне за такву врсту ситуација у свакодневном животу”, изјавила је за “Семберија инфо” професорица Марјана Ђорђић.

(Семберија инфо)