Чувајмо планету Земљу! :: Semberija INFO ::

 

Чувајмо планету Земљу!


На Градском тргу у Бијељини, малишани из градских вртића, заједно са васпитачима, руководством вртића,  представницима Градске управе Града Бијељина и Комуналне полиције обиљежили Дан планете Земље, као завршну активност у оквиру акције „Април мјесец чистоће“.



Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине, истакао је да је данашња активност, а која је  уједно и завршна у оквиру акције „Април мјесец чистоће“ по његовом мишљења једна од најљепших.



-Завршна активност уједна је и најљепша, јер на Градски трг изађу најмлађи из вртићких група и покажу оно што су они припремили за обиљежавања Дана планете Земље. На овај начин они, тако мали размишљају о томе колико је важна здрава животна средина и таква дјеца сигурно доносе бољу будућност“, истакао је Остојић и захвалио се свим градским вртићима који су се придружили овој акцији.



Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“, казао је да је ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ поводом акције „Април мјесец чистоће“  традиционално даје свој допринос и изразио задовољство што данас обиљежавају Дан планете Земље у сарадњи са приватним вртићима, уз подршку Градске управе Града Бијељина и Скупштине града Бијељина.



-У току априла наш вртић реализује активност под називом „Еколошка недјеља“.  Ове године смо укључили сву дјецу која бораве у свим нашим објектима,  то је око 630 малишана из редовног програма која су укључена у рализацију ове активности, такође и дјеца која бораве у програму припреме година пред полазак у школу су укључен, а са њима је око 800 малишана укључено у ову активност, те њихови родитељи. Наша жеља је да дјеца развијају свијест о екологији и да науче на који начин могу допринети да наш град буде много љепши и мислим да смо у томе успјели. Веома је важно да дјеца у току рада са својим васпитачима и уз подршку родитеља науче на који начин чувамо планету Земљу и како треба да се опходимо према њој,  као и биљкама и животињама, али и према својим другарима, а све у жељи да планета буде здравија, град љепши, а наша дјеца живе здравије и срећније“, нагласио је Вујановић.



Горан Гашић, директор ПУ „Драган и Зоран“ Бијељина захвалио се Градској управи града Бијељина и Комуналној полицији на позиву за учешће у данашњој активности.



-Ово је диван дан да Бијељина покаже сву лепоту и раскош коју има, а то су ови малишани. Вртић „Драган и Зоран“ са задовољством се одазвао позиву.  Поред свакодневних активности које реализујемо и проводимо у нашем вртићу у складу са програмом предшколског васпитања и образовања имамо и тематске активности, посебно у априлу, јер је април месец чистоће. Управо данас завршавамо наш пројекат који носи назив „Баштовани чувају планету“ у којем учествују другари из млађе вртићке групе. Трудимо се да деца од најранијег узраста спознају значај очувања планете и животне средине“, казао је Гашић.



Ивана Хаџи Стевић, директорка Клуба за дјецу „Звончица“ казала је да је ово њихово прво учешће у завршној активности у акцији „Април мјесец чистоће“.



-Ми смо изашли са групицом од 20 малишана који су направили еколошке поруке, да би дали на значају да се наша планета сачува за наше боље сутра, за чисту природу и здрав живот. Овом приликом захвалила бих се организаторима на цјелокупној организацији ове манифестације“, рекла је Хаџи Стевић.





(Семберија инфо)