Бијељина домаћин Интернационалног фестивала музике :: Semberija INFO ::

 

Бијељина домаћин Интернационалног фестивала музике


У организацији Удружења грађана ,,Музички умјетници Семберије” одржаће се седми по реду Интернационални фестивал музике ,,Примавера”.
 
Четвродневна манифестација празника за уши одржаће се од 30. марта до 2. априла 2023. године у прелијепом амбијенту Етно - села ,,Станишићи”. Фестивал је такмичарског карактера и ове године окупља преко 550 учесника из цијелог региона из 85 образовних институција из Словеније, Црне Горе, Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске.


 
Учесници ће се такмичити у дисциплинама: клавир, клавирски дуо, хармоника, виолина, гитара, соло пјевање, дувачи (труба, флаута, кларинет) и солфеђо у укупно 57 старосних категорија, а такмичаре ће оцјењивати стручни жири састављен од еминентних умјетника и педагога из региона.
 
Поред тога што је ризница младих музичара Фестивал је ,,Примаверу” ставио у сам врх такмичења осмисливши награду ,,ЈА САМ УЧЕНИК ШКОЛЕ” која ће дати могућност ученицима школа да се такмиче и освоје награду за своју школу, а која ће се огледати у пианину марке Феурицх на којем ће не само такмичар, побједник имати прилику да свира већ и друга дјеца, ученици школе. Ове године спонзор главне награде је ГРАД БИЈЕЉИНА.
 
Овом наградом, Фестивал Примавера жели да као Фестивал са највећим бројем такмичара да свој допринос у развоју и унапређењу квалитета образовања и образовних институција, као и да пружи пријатељску платформу подршке будућим младим умјетницима.


 
У четвртак, 30. марта са почетком у 20 часова, на свечаном концерту поводом отварања Фестивала наступиће клавирски дуо Драгомир Братић и Марија Гођевац из Београда, а Фестивал ће отворити градоначелник др Љубиша Петровић.  
 
Затварање такмичења као и свечана додјела главне награде – пијанина ће се одржати у недјељу, 2. априла у 20.30 часова, а како је град спонзор ове вриједне награде, награду у ће додијелити градоначелник др Љубиша Петровић.
 
Сви такмичарски садржаји су отворени за јавност'', потврдили су из Удружења грађана ,,Музички умјетници Семберије''.