НАЈАВА: Изложба уметничке групе "Двиг" :: Semberija INFO ::

 

НАЈАВА: Изложба уметничке групе "Двиг"


Позивамо вас на изложбу уметничке групе "Двиг" 12.1.2023. у 19 часова.

Група аутора под називом "Двиг" окупљена око сличних идеја и заједничких циљева, настала је као резултат дугогодишње сарадње и пријатељства. Студирајући у истој класи професора Бранка Раковића на Факултету ликовних уметности у Београду, аутори су истовремено сазревали и допуњавали се приликом константне интеракције. Уочена сличност по питању медија и приступа, као и иста размишљања о теоријским и практичним основама ликовних уметности, довели су до идеје за удруживање и формирање сликарске групе.

Окренута непролазним мотивима и неговању традиционалних техника, група има за циљ да представи радове који су самодовољни, разумљиви и читљиви посматрачу. Теме попут пејзажа, портрета, мртве природе, ентеријера, могу се видети у новим интерпретацијама младих аутора који свој доживљај инкорпорирају у приказе истих.

Циљ изложбе слика био би упознавање са досадашњим радом сваког од чланова, а уједно и прво представљање публици у овом саставу.

Сликарску групу “Двиг” чини шест аутора: Бојана Бојчић, Милена Брковић, Игор Гардиновачки, Миљана Митровић, Теодора Николић и Теодора Ракиџић.