ОТВОРЕНА УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА 2022 :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА 2022


Foto: Semberija info
У просторијама хотела Свети Стефан у Дворовима вечерас је свечано отворена 11. Умјетничка колонија 2022. Покровитељ ове културне манифестације је Град Бијељина, а организатор Туристичка организација Града Бијељина.



Колонија је ове године окупила 32 сликара и једног мајстора умјетничке фотографије. Деветнаест сликара долази из разних градова Србије (Стара Пазова, Рума, Црвенка, Београд, Нови Сад, Сремска Митровица, Голубинци) док остатак овогодишње умјетничке групе чине сликари из Бијељине и Бања Луке уз једног госта из Бугарске.
Част да колонију прогласи отвореном припала је Александру Ђурђевићу, предсједнику Скупштине Града Бијељина.

-Умјетност, култура и спорт су битне димензије друштвеног живота. Зато и подржавамо овакве културне манифестације које свједоче о животу и раду, у овом случају ликовних умјетника. Након завршетка колоније наш град, његове институције остају богатије за десетине нових умјетничких дјела“, изјавио је Александар Ђурђевић.
Међу учесницима ликовне колоније налази се и Иван Топалски из Бугарске. Он није крио задовољство због учешћа у овогодишњој колонији.

-Овдје видим многа позната али и многа непозната лица. То је добро јер то значи да ова колонија чува своју традицију али и да је отворена према новим, младим умјетницима“, рекао је Топалски.



Колонија ће трајати од шестог до десетог септембра након чега ће радови настали у оквиру ове манифестације бити изложени у Галерији Центра за културу „Семберија“ до 16. септембра.

-Важно је истаћи да се на овај начин промовише наш бањски туризам али и цијела Бијељина. Наши учесници су уједно и наши амбасадори а ми ћемо се потрудити да, као и претходних година будемо добри домаћини“, рекла је Јасмина Абдулахагић, директорица Туристичке организације Града Бијељина.

Овогодишња умјетничка колонија није тематски одређена, тако да умјетници имају потпуну слободу у избору сликања и стварања.


(Семберија инфо)