Мајске музичке свечаности од 13. до. 16. маја :: Semberija INFO ::

 

Мајске музичке свечаности од 13. до. 16. маја


У периоду од 13. до 16. маја у Бијељини одржава XX хорски фестивал "Мајске музичке свечаности" на којем ће се ове године такмичити рекордних 50 ансамбала, у десет такмичарских категорија, као и 36 соло пјевача. На Фестивалу ће учествовати ансамбли и соло пјевачи из Украјне, Пољске, Словеније, Сјеверне Македоније, Бугарске, Србије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Извршни организатор Фестивала је СПД "Србадија", које је, својим угледом и бројним међународним наградама, успјело привући реномиране хорове и најугледније диригенте из свијета хорске музике. Хор је високо рангиран на Свјетској ранг листи хорова, коју формира Interkultur Foundation  Musica Mundi и данас је најбоље рангиран хор из региона. У протеклих 19 година, „Мајске музичке свечаности“ окупиле су преко 600 хорова и 40 000 хорских пјевача.

Важна напомена: Због пандемијe корона вируса Умјетнички савјет фестивала и Организациони одбор донијели су одлуку да Фестивал буде одржан онлајн. Пријављени учесници су послали своје аудио и видео записе.
 
Преслушавање снимака обавиће се од 14. и 15. маја, по такмичарским категоријама, у просторијама Соколског дома, а проглашење резултата обавиће се путем друштвених мрежа 15. и 16. маја.
 

Портпарол Фестивала
        Стеван Чукић