НОВОИЗАБРАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ ЉУБИША ПЕТРОВИЋ: БИЋУ ГРАДОНАЧЕЛНИК СВИХ ГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

НОВОИЗАБРАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ ЉУБИША ПЕТРОВИЋ: БИЋУ ГРАДОНАЧЕЛНИК СВИХ ГРАЂАНА


Захваљујем се свима онима који су ми пружили повјерење и дали свој глас, али и онима који ме нису подржали на изборима. Бићу градоначелник свих грађана и од тога нећу одступити. Нећу правити никакве подјеле и разлике, уважаваћу сваког подједнако и појединачно, изјавио је новоизабрани градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на конференцији за штампу у просторијама Српске демократске странке, нагласивши да је то концепт од кога неће одступити.

„ Ово је вријеме када треба водити рачуна о сваком нашем грађанину, од најмлађих до најстаријих. Водићемо рачуна о пензионерима, о борачкој популацији, члановима породица погинулих бораца, о запосленим и незапосленим суграђанима, о студентима и ђацима, не изостављајући ниједан образовни профил и стручност. Ово је прилика да честитам свим изабраним народним одборницима који су добили подршку гласача. И од мене сви они могу очекивати испружену руку сарадње и у том духу ћу наступати“, изјавио је Љубиша Петровић, нагласивши да ће са испруженом руком и отвореном сарадњом ићи у смјеру договора који ће значити бољи живот и напредак свих грађана у Бијељини.

 „ Мораћемо сачекати званичне резултате ЦИК-а БиХ и испоштовати све законом прописане процедуре. Када се објаве званични резултати локалних избора, онда ћемо засукати рукаве и радити у интересу сваког грађанина нашег града“, поручио је Петровић.
 

 На новинарско питање, да ли је својевремено нудио свој мандат из Успјешне Српске СНСД- у, Петровић је изјавио да су у кампањи изношене разне неистине и обмане.

„ Нисам се освртао на такве провокације и неистине. Нећу се бавити политикантством и препуцавањима. Окренућу се грађанима, како бисмо заједнички рјешавали њихове проблеме у свакодневном животу. Нека се други баве политикантством, а то ће народ препознати и казнити првом наредном приликом. Прво предизборно обећање било је да се нисам кандидовао ни против кога, већ за народ у Бијељини, народ који је побиједио у Бијељини. Нисам побиједио ја, већ је народ побиједио у Бијељини“, истакао је Петровић, нагласивши да ће о својој градоначелничкој позицији, у ситуацији када су СДС и ПДП освојили шест одборничких мандата, ипак, сачекати званичне резултате ЦИК-а БиХ, те да ће ићи са испруженом руком према сваком од народа изабраном одборнику.

Петровић је на крају рекао да се према противкандидатима односио и односи са поштовањем и уважавањем, што потврђује и кафа коју су заједно попили.

„Поштујем и уважавам и оне грађане који су њима дали повјерење. Не желимо свађе и подјеле. Ако вам кажем за побједу, кажем да је народ побиједио и остајем иза тих својих ријечи, јер то говоре и изборни резултати. Уколико бих говорио о томе колико је која партија освојила гласова, онда бих био приморан да разговарам о подјелама. Не желим ниједног тренутка да говорим о подјелама, већ чврсто и снажно поручујем да је у Бијељини народ побиједио и да је ово народна побједа, а не побједа Љубише Петровића“. 

Семберија инфо - Љ.Љубојевић
Фото - Б.Милошевић