ДОДИК: ГАРАНТУЈЕМО МИР, БЕЗБЈЕДНОСТ И СТАБИЛНОСТ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК: ГАРАНТУЈЕМО МИР, БЕЗБЈЕДНОСТ И СТАБИЛНОСТ


„Мир, безбједност и стабилност је оно што гарантујемо и ми и људи који су окупљени овдје заједно са мном, и сви ми окупљени вечерас заједно “рекао је на великом народном митингу у Бијељини Милорад Додик, кандидат СНСД за предсједника Републике Српске.

Праћен аплаузом више хиљада људи, рекао је да у Семберију долази са образом, јер је овдје толико урађено у протеклим годинама.



,,Ви нама не дугујете ништа ми дугујемо вама и за болницу, и за канал и за све што је урађено, а урађено је онда када је то било изван могућности за улагање, али је то учињено“ рекао је Додик наглашавајући да то може урадити само „државотворан народ овог краја“.

На митингу дванаест странака и коалиција које подржавају његов избор за предсједника Републике  и избор Жељке Цвијановић за српског члана Предсједништва, на којем су представљени и кандидати за посланике за Народну скупштину РС и Парламент БиХ, Додик  је упозорио је да вријеме које долази веома изазовно и да је видљиво колико је глобални свијет у потпуном нереду.



Велики се, како је рекао,  свађају око ресурса којих нема довољно, Европска унија нема нафте, плина и метала који јој требају за дигиталну револуцију и мора да их узме од некога.

„Каква ће бити конфигурација свијета то је данас мало познато. Зато ми, које бирате морамо осјетити тренутак када да народ проведемо на прави пут и да га одведемо у сигурну луку, а сигурна лука за нас је мир, стабилност и сигурност“ рекао је Додик.

Запитао је и колико кандидати опозиције могу или имају снаге да дефинишу и заступају српске интересе.
Истакао је и да лидери са Запада овдје поново покушавају да ое наметну брза рјешења, изведу још неки експеримент, доведу нове трупе и рекао да је он против тога.

За Босна и Херцеговину је рекао да „није мјесто гдје желимо друго да се задржимо“ .
 
„Немамо ми ништа са Сарајевом. Многи који су овдје вечерас су напустили Сарајево и никада нису жељели да се врате, јер се тамо осјећају угроженим“ рекао је Додик.



Подсјетио је и да је на истом Тргу у Бијељини, на којем говори, 15. септембра обиљежен Дан српског јединства и националне заставе.

„Ми смо један народ. Ми нисмо босански Срби. Ми смо Срби, припадамо великом корпуса српског народа који се никад није одрекао себе, ми смо народ свјетла и слободе, државотворан народ“ нагласио је Додик.

Прије митинга Додик се у Бијељини састао са командантима и командирима корпуса, батаљона, бригада и елитнијих јединица Војске Републике Српске који живе у Семберији.

„Многи од њих се нису окупљали политичком смислу и мислили су да се више неће стратешким питањима за Републику Српску, али су ми данас рекли да рекли да су забринути за Српску ако на чело дођу Јелена Тривић и Мирко Шаровић“ рекао је Додик.


 
Замолио је окупљене да“ живе сваки дан Републику Српску као државу“, јер она то и јесте држава по својим овлашћењима.

„Ја вас молим живите Републику Српску као државу. Не можете отићи у затвор, неће вам бити мања плата, нико вам ништа не може. Имате право на то. Окачите нашу заставу на кућу за сваки наш празник. Покажите да припадате једном свијетлом народу, народу слободе који је научио да без државе нема слободе“ истакао је Додик праћен дугим аплаузом.



Другог октобра, како је рекао, очекује само најбоље вијести из Бијељине и истакао увјерење да то више не могу промијенити ни пропагандни медији из Бијељине попут БН ТВ, који води кампању у интересу неких изван РС.