СЛАВЕНКО РИСТИЋ ДОНИРАО ВРИЈЕДНУ ОПРЕМУ ГОРСКОЈ СЛУЖБИ СПАСАВАЊА :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕНКО РИСТИЋ ДОНИРАО ВРИЈЕДНУ ОПРЕМУ ГОРСКОЈ СЛУЖБИ СПАСАВАЊА


Славенко Ристић, кандидат на листи СНСД-а за посланика у НСРС донирао је Горској служби спасавања – станица Бијељина, вриједну алпинистичку опрему, 35 опасача и комбинезона, те возило које могу да користе приликом, вјежби, различитих акција и евакуација.
 
Предсједник Горске службе спасавања Ненад Јовановић рекао је новинарима да је ово наставак континуиране помоћи коју им Ристић пружа од оснивања Службе.


 
- Опрему коју видите данас ми сами никада не бисмо могли да обезбиједимо, јер је ријеч о волонтерској и непрофитној организацији. На сву срећу, упознали смо Славенка који је препознао наш ентузијазам. Џип који позајмљујемо од Ристића помогао нам је недавно при превозу опреме и потрази за младићем који се утопио у ријеци Дрини, а алпинистичка опрема нам значи приликом земљотреса и евакуације људи из зграда које имају већи број спратова – појаснио је Јовановић.


 
Ристић је честитао припадницима Горске службе на пожртвованости и истакао да ће наставити да помаже њихове акције.


 
- Изрека каже: Ко спаси један живот, спасио је цијели свијет. Зато овим момцима треба одати признање, а ја ћу се као друштвено одговоран привредник трудити да им увијек изађем у сусрет. Циљ ми је да подржим све оно што је квалитетно у нашем друштву, да будем дио рјешења, а не проблема – додао је Ристић.