СЛАВЕНКО РИСТИЋ У ХАСАМА: ЗАДРЖАТИ ИДЕНТИТЕТ, САЧУВАТИ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕНКО РИСТИЋ У ХАСАМА: ЗАДРЖАТИ ИДЕНТИТЕТ, САЧУВАТИ СРПСКУ


Кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Славенко Ристић изјавио је вечерас у насељу Хасе да подржати Милорада Додика и Жељку Цвијановић на предстојећим општим изборима значи опстати, задржати идентитет и остати у својој Републици Српској.

- Када сам се вратио у Семберију и Бијељину, видио сам да имамо државу, да имамо село и вриједне људе. Ипак, да би ти људи били задовољни, морамо да наставимо развој пољопривреде, да улажемо у ширење система за наводњавање, унапређујемо пластеничку производњу, да подржавамо развој задругарства и отварамо нове фабрике. Имамо људство, имамо знање, али треба да пробудимо вољу, а то можемо једино ако смо на својим огњиштима – истакао је Ристић.

Он је нагласио да у вријеме глобалне кризе и недостатка хране и енергената, Бијељина, Семберија и Република Српска могу да буду поносне на своје природне ресурсе.

- Међутим, морамо их паметно користити. Не смијемо да их препустимо онима који поручују „Живјећеш боље“, а истовремено су спремни да будућност наше дјеце предају у руке странаца – навео је Ристић.