ХАСЕ: СЕМБЕРИЈА СНАЖНО ПОДРЖАВА ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ :: Semberija INFO ::

 

ХАСЕ: СЕМБЕРИЈА СНАЖНО ПОДРЖАВА ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ


Носилац посланичке листе СНСД за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Војин Митровић рекао је вечерас у Хасама да су се Милорад Додик и Жељка Цвијановић доказали својим дјелима и у Семберију и да је Семберија сада одлучила да их снажно подржи.
 
 Митровић је подсјетио да су периоду од 2006. до 2022. године Милорад Додик и Жељка Цвијановић сачували Републику Српску и њену полицију.


 
„Од тада ни једна надлежност није пренесена на ниво БиХ што је, прије свега, заслуга СНСД и Милорада Додика, који је у сваком тренутку доносио исправне одлуке у интересу народа. Жељка Цвијановић је била и премијер и предсједник  Српске и показала је да је и у најтежим тренуцима /поплаве и суше/  знала водити Српску и налазити рјешења за одржање економске и финансијске стабилности Српске," рекао је Митровић.

Они, како је нагласио Митровић, и данас проналазе рјешења, у вријеме када постоје блокада Европске уније и европских институција, посебно Европске банке за обнову и развој која ускраћује средстава за реализацију одређених инфраструктурних пројеката.


 
Додик и Цвијановићева су изградили пријатељство прије свега са сусједима, али и свим земљама које поштују и уважавају српски народ. Све ово је гаранција сигурности Републике Српске.

Са друге стране се, додао је Митровић, налазе кандидати Мирко Шаровић и Јелена Tривић.  
 
„Шаровић је показао како и колико не зна да ради, док Јелена Тривић није побиједила ни на изборима за своју мјесну заједницу и није водила ни мјесну заједницу“, рекао је Митровић.
 
Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Златан Лазаревић поручио је вечерас у Хасама градоначелнику Бијељине да се не нервира пуно у вези са Аграрним фондом , јер ће Српска и након завршетка садашњег пројекта обезбиједити још пет милиона за Фонд и пројекте урбанизације села Семберије.
 
„Поручујем градоначелнику да се много не нервира, јер је будући предсједник Републике Српске Милорад Додик обећао да ће се заложити да се након утрошка садашњих три обезбиједи још пет милиона Аграрни фонд, за исте ове намјене  - за урбанизацију Семберије", рекао је Лазаревић и позвао грађане да 2. октобра дају глас Милораду Додику и Жељки Цвијановић


 
Према Лазаревићевим ријечима Хасе најбоље показују шта је некадашњи кандидат СНСД за градоначелника Бијељине Гаврило Бобар урадио у Семберији. Тада у Хасама није било читаонице, цркве, ниједна улица у Новом насељу није била асфалтирана
 
" Тада су СНСД и Гаврило Бобар урадили више него од Градска управа за све ове године. Ово говорим због инсинуација градоначелника Бијељине о 122 милиона КМ при чему алудира на Гаврила Бобара. Поручујем му да не спомиње Бобарово име у Семберији обзиром да он неће ни за 100 година мандата урадити оно што је Бобар са својом екипом, " рекао је Лазаревић.



Лазаревић реаговао и градоначелникове учестале "поштапалице" у вези са Аграрним Фондом, и нагласио да Фонд није дужан да полаже рачуне њему него Влади Републике Српске која је дала новац за урбанизацију села у Семберији .