ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ „ЗА БЕБУ ВИШЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ „ЗА БЕБУ ВИШЕ“


Јуче, 22. септембра, у просторијама ГО ДЕМОС – Зворник, предсједница и кандидат на предстојећим изборима, госпођа Споменка Стевановић и предсједница Актива жена Милијана Јовичић, заједно са активисткињама из Зворника, угостиле су Актив жена из ГО ДЕМОС – Бијељина. Повод за овај сусрет био је долазак на Добротворно вече.



Захваљујући подршци предсједника ГО ДЕМОС – Бијељина, господину Милану ДАКИЋУ, Актив жена овог одбора, одазвао се позиву на хуманитарну акцију Актива жена ГО ДЕМОС Зворник. Том приликом, 10 активисткиња учествовало је у овој акцији од огромног значаја.



Наиме, у сарадњи са Удружењем породица са проблемом стерилитета „Бебе 1“, чија је предсједница Николина Оро, организовано је Донаторско вече у прелијепом амбијенту свечане мотела „Викторија“ у Каракају. Ова манифестација коју су организатори употпунили пригодним програмом, наишла је на одзив великог броја посјетилаца, који су свечану салу попунили до посљедњег мјеста.
 

На самом почетку вечери, организована је аукција различитих предмета међу којима су биле креације – свечане хаљине за даме и дјецу различитог узраста. Учешће су узеле истакнуте модне личности, међу којима је и Сања Бобар из Црне Горе, као и многи други из овог дијела Републике Српске. Поред тога, свој допринос дали су и поједини познати ликовни умјетници, дарујући своје радове. На овој необичној аукцији, као донатори из области спорта али и пријатељи овог удружења, међу којима су Немања Мајдов, Новак Ђоковић, Богдан Богдановић, Никола Калинић и многи други, приложили су своје потписане дресове, док је прослављени кошаркаш Никола Јокић донирао потписану кошаркашку лопту.
 

Треба напоменути и да су се, уз многобројне учеснике, лицитирањем и донирањем истакли и парови који су се у прошлости сусретали са оваквим проблемом а који су и даље остали чланови Удружења „Бебе 1“. Они су својим прилозима дали велику помоћ и подршку суграђанима уз поруку да не треба одустајати, већ да се треба заједнички борити за остварење овако хуманог циља.
 

Након аукције, уз пригодну музику и вечеру, са великом радошћу објављени су резултати ове акције – прикупљена су средства за свих 15 парова који ће ускоро моћи да започну програм вантелесне оплодње. Сви присутни поздравили су овакав резултат громогласним аплаузом, пожељели им срећу и много новорођених беба.



Демократски савез – ДЕМОС – Бијељина