“ОНИ СУ НАЈБОЉИ АМБАСАДОРИ НАШЕ ЗЕМЉЕ И ОБИЧАЈА ШИРОМ СВИЈЕТА” :: Semberija INFO ::

 

“ОНИ СУ НАЈБОЉИ АМБАСАДОРИ НАШЕ ЗЕМЉЕ И ОБИЧАЈА ШИРОМ СВИЈЕТА”


Kандидати Покрета Успјешна Српска за посланике у Народној скупштини Републике Српске на предстојећим изборима у оквиру кампање “Изабери здравље” посјетили су Културно-умјетничко друштво "Дворови" у истоименом селу, присуствовали проби, дружили се са члановима друштва и разговарали о традицији, култури и нашим обичајима.

-Ово културно умјетничко друштво, поносно чува, његује и презентује наше обичаје, традицију и обиљежја кроз пјесму, игру и музику. Организатор је бројних манифестација међу којима су најзначајније хуманитарне акције. ПУС подржава рад оваквих организација. Они су најбољи амбасадори наше земље и обичаја широм свијета, рекла је доц др Живка Малић приликом ове посјете.



Културно умјетнички руководилац КУД-а “Дворови” Слободан Јекић, који је био просвјетни радник скоро 40 година евоцирао је лијепе успомене на своје добре ђаке.

-Моја ученица Живка била је екстра ђак и када сам прије неки дан прочитао шта је све постигла, био сам поносан. Сигуран сам да би била међу најистакнутијим посланицима у скупштини Републике Српске. Моју потпуну подршку има Покрет Успјешна Српска са својим кандидатима. Ова партија на челу са др Златком Максимовићем има свијетлу будућност, рекао је Јекић и додао да од 2004. године откако је ово друштво основано, нико их није побиједио широм Европе, не само Семберије и Републике Српске, и да поред бројних награда и признања и даље имају неусловне просторије.

-Ово друштво има изузетне резултате и не заслужује да ради у оваквим условима. Упућујем овом приликом апел да се ово среди а када се хоће, све се може. Народ који не памти прошлост и не његује културу, нема сигурну будућност. У Дворовима је и наша Бања у коју свакако морамо уложити више како би била препозната не само у Републици Српској, већ у цијелом региону, рекао је проф. др Златко Максимовић.



Улагање у културу се увијек исплати, што потврђују запажени резултати које чланови КУД-а “Дворови`" остварају годинама.