Ђурђевић: НЕУСПЈЕЛИ МАРКЕТИНГ И БРУКА ТРИВИЋЕВЕ У ЦРЊЕЛОВУ :: Semberija INFO ::

 

Ђурђевић: НЕУСПЈЕЛИ МАРКЕТИНГ И БРУКА ТРИВИЋЕВЕ У ЦРЊЕЛОВУ


Посјета Јелене Тривић, кандидата за предсједника Републике Српске пољопривредним произвођачима у Црњелову примјер је неуспјеле маркетиншке кампање и неутемељене критике. Да се само осврнула око себе видјела би системе наводњавања вриједности 14 милиона марака које је баш у Црњелову урадила власт коју неосновано напада, изјавио је данас у Бијељини члан Главног одбора СНСД Александар Ђурђевић.

 „Разлика између предсједника Додика и Тривићеве је што се Милорад Додик бави суштином проблема умјесто маркетингом. О томе свједочи и број долазака у Семберију и непосредни разговори  са произвођачима у вези праведније додјеле концесија, откупне цијене пшенице, креирања подстицаја за наредну годину, улагања у системе за наводњавање, пољопривредну механизацију и инфраструктуру,“ истакао је Ђурђевић. 

Тривићевој би се можда, као необавјештеној, могло и опростити давање неутемељених изјава, али је питање због чега јој „домаћи опозициони кадрови“ из Бијељине нису дали савјет да се не брука паушалним изјавама, навео је Ђурђевић у саопштењу.

 „Прва Влада Републике Српске на чијем челу је био Милорад Додик изградила је канал Дрина – Глоговац – Дашница спајајући Дрину и Саву и на тој основи је инсталиран модеран систем за наводњавање вриједан 14 милиона марака. Скупштина града, предвођена СНСД-ом, у овој години је амандманима увећала градски аграрни буџет са  1,1 на 1,7 милиона. Ни једну од ових активности нису покренули ни градоначелник ни Тривићкин ПДП, него су у неким случајевима гласали  против“ појаснио је Ђурђевић.

Он је критиковао и носиоца листе СДС за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест и актуелног градоначелника Љубишу Петровића што, као Тривићкин пратилац у Црњелову, пољопривредницима није објаснио да се искључиво због његове аљкавости  и непознавања прописа да Градска управа проглашава сушу, касни са процјенама штете у Семберији и помоћи пољопривредницима.

 „Узимајући у обзир овакав однос према послу није ни чудо што градоначелник и његов СДС у његовој мјесној заједници, баш у Црњелову, на изборима за мјесне заједнице нису освојили ни једно мјесто или што је странка уважене госпође Тривић остварила исти резултат у њеној мјесној заједници“ нагласио је Ђурђевић.

У образложењу саопштења за медије Ђурђевић је подсјетио да су Јелена Тривић и носиоци листа СДС и ПДП за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Љубиша Петровић и Славиша Марковић јуче у Црњелову изрекли, како је навео, низ неистина и неоснованих критика када је област пољопривреде у питању.