Коалиција СДА-НиП-СДП представила кандидате за одборнике у Скупштини Града и кандидата за Градоначелника Бијељине :: Semberija INFO ::

 

Коалиција СДА-НиП-СДП представила кандидате за одборнике у Скупштини Града и кандидата за Градоначелника Бијељине


Данас су у Бијељини представљени кандидати за одборнике у Скупштини Града Бијељина и кандидат за Градоначелника Града Бијељина испред Коалиције СДА-НИП-СДП за Локалне изборе 2024. године.

„Формирали смо коалицију са којом очекујемо значајно боље резултате, него што су били у претходном периоду. Листа кандидата за одборнике има 24 кандидата, 24 врло квалитетна кандидата. Ту су високообразовани људи – два магистра наука, инжињера, професора… људи из ванполитичког живота, активиста, друштвених активиста, хуманитарних радника итд. Сви су на неки начин подржали ову нашу заједничку идеју, ову коалицију која је дошла као један одговор на укупно друштвено-политичка дешавања у Граду Бијељина. Сматрамо да однос према Бошњацима, према становницима овог Града који треба бити равноправан, није адекватно ријешен. Сматрамо да морамо бити јачи и гласнији како би те нагомилане проблеме у нашем друштву, у нашој локалној заједници рјешавали“, рекао је Самир Баћевац, предсједник ОО СДА Јања и додао:

„Велики проблем је, прије свега, економска ситуација, незапосленост, одлазак младих са ових простора. Дакле, ти проблеми се нису рјешавали. Имамо велике замјеке на рад Градске управе, актуелног Градоначелника, који се, умјесто да се бави рјешавањем ових проблема у инфраструктури, комуналним проблема… бавио неким сасвим другим питањима… питањима масовног запошљавања и тако даље. Када су Бошњаци у питању, ти проценти су у промилима. Заиста ту не можемо бити задовољни радом претворне власти, посебно Градоначелника“, истакао је Баћевац.

Он каже да је то главни разлог зашто су се одлучили да предложе свог кандидата за Градоначелника.

„Кандидат за Градоначелника је човјек који долази из привреде, човјек који се доказао у бизнису, доказао се у помагању у нашој локалној заједници. Добитник је Сребрне значке Града Бијељина, као хуманиста. Директор је РТВ Подриње, телевизије са сједиштем у Јањи. Има своје референце са којим излази на изборе“, рекао је Баћевац.

Сеад Трновац, предсједник ОО НиП Бијељина потврдио је њихова коалиција као кандидате за одборнике има образоване људе који су у претходном периоду доказани у друштвено-корисним активностима.

„Мислим да за све наше потенцијалне бираче има простора да нађу неког који одговара њиховим критеријима. Дефинитивно могу рећи да ми бољег кандидата нисмо могли наћи. У питању је човјек који је кроз свој претходни друштвени ангажман толико помогао на разноразне начине људе у Јањи и Бијељини да је то тешко побројати. У питању је човјек који има толику енергију да је то, заиста, фасцинантно. Ми имамо, по мени, одличног кандидата за Градоначелника и не мислим да ће само бошњаци гласати за њега. Надам се да ће бити равноправан у трци за Градоначелника с осталим кандидатима који буду потврђени у Централној изборној комисији“, навео је Трновац, изражавајући наду да могу да освоје три одборника у Скупштини Града Бијељина.

Мухамед Шехић, предсједник СДП, повјереништво Бијељина каже да се радује овом моменту зато што су имали високу цијену наше политичке стварности у прошлости.

„Први пут смо створили, бар ја тако мислим, а и моје колеге, једну коалицију која има заједнички циљ. Сви смо се одрекли нечега заради доброг за грађане и народ који живи, ради, привређује у Бијељини и Јањи. Ми смо се послужили формулом која је врло математички егзактна. Нико од нас појединачно не би могао остварити неки запажан резултат. Сходно томе смо дошли до закључка – једини услов за наш успјех је да заједно дјелујемо и тиме покажемо снагу за неке боље тренутке и бољи неки период, за грађане који су били на неки начин индиспонирани и били су незаинтересовани, кад им се уопће каже нешто са политичке сцене, били су фрустрирани, ништа се није дешавало. Мислим да смо на добром путу да вратимо повјерење грађана, да почну вјеровати у нешто што се презентира овом пригодом. Наша очекивања су врло позитивна“, истакао је Шехић.
Кандидат за Градоначелника Бијељине испред Коалиције СДА-НиП-СДП, Вахидин Муламустафић, рођен је у Јањи, школу је завршио у Бијељини и, како каже, цијели свој живот је посветио свом Граду.

„С обзиром да је ЦИК ригорозан и да не дозвољава те неке кампање да још почну, оне ако Бог да ће почети тамо почетком септембра, а не знам шта сад могу рећи… Желим само пар ствари да кажем. Прије 3 до 4 мјесеца, када смо сјели и када су ове три политичке опције на неки начин помало и стидљиво пришле и питале да ли бих ја био кандидат, био сам онако мало скептичан на неки други начин и радостан. Отприлике сам рекао хоћу, ако имамо неки план, ако ће то бити само ето „ради реда“ да „изиђемо“, нисам за то, јер човјек сам од акције, човјек сам који све оно што је преда мном и чему ја приђем то буде студиозно… Представљен је план, сложили смо се, још смо га доградили, тако да ако Бог да, оно што могу рећи 6. или 7. септембра, када почне та политичка кампања, мислим да ћемо понудити најбољи програм и идеју и визију како ми видимо наш град Бијељину за три до четири године“, најавио је Муламустафић и рекао да су односи између Срба и Бошњака фантастични када је у питањи обичан живот, „обичних смртника“, али да је проблем у односима политичара, као и да ће фокус сигурно дати на периферију Града, на села и обичног човјека – то је Бијељина.

Присутни на конференцији за медије су искористили прилику да позову грађане из дијаспоре да искористе прилику и региструју се, како би могли гласати на Локалним изборима предвиђеним у октобру ове године.

(Дешавања у Бијељини)