UČENICI OŠ “SVETI SAVA” U POSJETI REDAKCIJI “SEMBERSKIH NOVINA” :: Semberija INFO ::

 

UČENICI OŠ “SVETI SAVA” U POSJETI REDAKCIJI “SEMBERSKIH NOVINA”


 
Učenici OŠ “Sveti Sava”, inače članovi sekcije “Medijska pismenost”, posjetili su redakciju “Semberskih novina”, kako bi se upoznali sa procesom  rada u ovom informativnom preduzeću. Profesorica Milena Milovanović zahvalila se na mogućnosti da sa učenicima posjeti redakciju, kako bi dobili odgovore na pitanja koja su ih interesovala.



-Članovi sekcije su veoma zainteresovani za novinarstvo i uopšte za medije, a veoma su dobri saradnici. Na ovaj način im približavamo rad u medijima, saznaju kako se dolazi do informacija, kako se pišu vijesti, intervjui, reportaže i sve ono što je u opisu radnih zadataka novinara”, rekla je Milovanovićeva.



Sa profesoricom Milovanović, redakciju su posjetili učenici sedmog i osmog razreda OŠ “Sveti Sava”: Jovana Laketić, Anđela Lekić, Nikola Jovović, Nikola Anđelković i Helena Todorović koji su imali značajan broj pitanja, a ono koje je dominiralo je “kako se dolazi do informacija”? Kako su rekli, “a to uče i na sekciji”, potvrđeno im je da se informacije uvijek trebaju provjeriti, potom napisati i plasirati u javnost”.


Semberija info - O. Stjepanović