НАЧЕЛНИК САВИЋ РАЗГОВАРАО СА ПОТПРЕДСЈЕДНИКОМ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ ИЛИЈОМ ЈОВИЋЕМ :: Semberija INFO ::

 

НАЧЕЛНИК САВИЋ РАЗГОВАРАО СА ПОТПРЕДСЈЕДНИКОМ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ ИЛИЈОМ ЈОВИЋЕМ



Начелник општине Лопаре Радо Савић је разговарао са новоизабраним потпредсједником Удружења Мајвичана у Швајцарској Илијом Јовићем.
Према Јовићевим ријечима углавном се говорило о наставку и унапређењу сарадње између наведеног удружења и општине Лопаре, с обзиром да је изабрана нова управа удружења на челу са новим предсједником Радиславом Ђокићем.
„Има ту и старих чланова управе, али смо је освјежили са млађим људима како би удружење имало будућност“, истакао је Јовић.
Он је рекао да је повећан број чланова који уредно плаћају чланарину, те да је упознао начелника и његове сараднике о будућим правцима дјеловања удружења на хуманитарним активностима за угрожене становнике општине Лопаре и Мајевице, којима је стварно потребна помоћ.
Јовић је додао да је удружење у претходном периоду радило хумано и сложно, те да треба истаћи неколико људи који су заслужили све похвале што се тиче њиховог улагања, залагања и труда.
Радо Савић, начелник општине Лопаре је рекао да је од стране потпредсједника Јовића званично упознат са новом структуром у Удружењу Мајвичана у Швајцарској.
„Сарадња у претходном периоду је била добра, радујемо се наставку сарадње и долазе нам у сусрет 13. Дани дијаспоре које ћемо заједнички организовати“, навео је Савић.